Случаят на един-единствен сирийски бежанец предизвика правителствена криза в Словения,

...
Случаят на един-единствен сирийски бежанец предизвика правителствена криза в Словения,
Коментари Харесай

Невероятен скандал в Словения: Заради един единствен бежанец правителството може да падне

Случаят на един-единствен сирийски емигрант провокира държавна рецесия в Словения, която може да докара до рухването на държавното управление в Любляна, отбелязва австрийският народен всекидневник Der Standard, представен от " Фокус ".

Спорът за разрешението за престояване на Ахмад Шамиех, който бе хванат в края на 2015 година на път за Австрия, ескалира. Управляващата Демократична партия на пенсионерите (ДеСУС) насочи предизвестия към демократичния министър председател Миро Церар, че ще го смъкна от власт, в случай че на сириеца бъде позволено да обитава в страната.

По-рано министър-председателят предложи използването на наредба, която попречва депортирането на Шамиех в Хърватия. Външният министър Карл Ерявец (ДеСУС) на собствен ред дефинира като „ обидно “ оставането на сириеца в страната, защото не дава отговор на условията за даване на леговище.

Той увери, че неговата партия не би подкрепила сходно решение. Кризата, която ескалира предходната седмица, остава на дневен ред и през актуалната, означават от редакцията
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР