Случаи на пневмония има през цялата година, но най-много са

...
Случаи на пневмония има през цялата година, но най-много са
Коментари Харесай

Отбелязваме Световния ден за борба с пневмонията

Случаи на пневмония има през цялата година, само че най-вече са те през есенно-зимния интервал и рано през пролетта. Това сподели експертът по белодробни заболявания от видинската болница доктор Николай Николов, във връзка Световния ден за битка с пневмонията - 12 ноември. Няколко са рисковите фактори за това тежко заболяване, изясни лекарят:
"Освен причината- микроорганизмите, има и предразполагащи фактори, които намаляват имунитета, а това води до по-лесно разпространение на болестта и по-бързо утежняване. От тези фактори, първо е методът на живот, второ - тютюнопушенето, тъй като цигареният пушек провокира стрес върху отбраните на организма... Също по този начин болните с хронични заболявания- както сърдечносъдови, по този начин и белодробни. Те освен са по-предразположени към пневмония, само че при тях болестта протича и доста тежко ".
За да се понижи рискът от развиване на пневмония, доктор Николов предлага прекъсване на тютюнопушенето, рационално хранене, имунизация и съблюдаване на добра хигиена.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР