Словения избира днес на втори тур държавен глава, като според

...
Словения избира днес на втори тур държавен глава, като според
Коментари Харесай

Словения избира днес своя държавен глава

Словения избира през днешния ден на втори тур държавен глава, като съгласно анкетите балотажът ще бъде извоюван от демократичната кандидатка Наташа Пирц Мусар, написа Българска телеграфна агенция.

Избирането на първата жена президент на Словения може да не се случи, в случай че изборната интензивност е ниска, означават анализатори. В първия кръг от президентските избори се включиха към 52 на 100 от имащите право на глас. 

На първия тур 27 % от гласоподавателите гласоподаваха за Пирц Мусар, с което тя зае второто място в президентската конкуренция. Най-много гласове, 34 %, получи дясноцентристкият някогашен външен министър Анже Логар, който също се явява като самостоятелен претендент, само че с поддръжката на Словенската демократическа партия на някогашния министър председател Янез Янша. 

Около 1,7 милиона словенци имат право на глас в неделя при население на страната от 2,1 милиона души. Първите резултати ще станат известни след затварянето на изборните секции в 19 часа локално време.

Победителят в днешните избори ще поеме президентския пост от Борут Пахор, чийто втори мандат изтича през декември и няма право да се кандидатира за трети манда

Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР