Словения детронира шампиона Испания на европейското първенство по баскетбол за

...
Словения детронира шампиона Испания на европейското първенство по баскетбол за
Коментари Харесай

Словения детронира Испания

Словения детронира първенеца Испания на европейското състезание по баскетбол за мъже, откакто завоюва с 92:72 (25:19, 24:26, 12:24, 15:19) първия полуфинален мач. Вторият е плануван за довечера, като противници в него са Русия и тимът на Сърбия, който приключи на четвърто място преди две години.

Словенците преобладаваха съвсем напълно мача против защитаващите купата си испанци. Голямата звезда на тима Горан Драгич, който играе за американския " Маями ", вкара от зоната за три точки за 9:6 през първата четвъртина и словенците повече не изпуснаха самодейността. Въпреки че изгубиха с две точки втората четвъртина, те се отдръпнаха на полувреме с задатък от четири пункта и даже усилиха преднината си доста до сирената.

Второто полувреме стартира с два следващи коша на Яка Блажич, а Гашпер Видмар вкара още един за серия от 6:0. Фернандо Сан Еметерио я спря с тройка, само че последва нова поредност от точни изстрели в коша на испанците, които изгубиха третата четвъртина с разлика от 12 точки. Това действително постави и завършек на мача още преди последната част.

Антъни Рандълф и Горан Драгич нанизаха по 15 точки за успеха, Клемен Препелич вкара 13, а Гашпер Видмар добави още 12 точки.

За Испания 16 точки и 6 битки записа Пау Гасол, 13 означи Рики Рубио, а 12 точки и 10 битки записва Марк Гасол.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР