Словашкият хокеист Здено Хара обяви края на състезателната си кариера

...
Словашкият хокеист Здено Хара обяви края на състезателната си кариера
Коментари Харесай

На 45-годишна възраст Здено Хара обяви края на славната си кариера

Словашкият хокеист Здено Хара разгласи края на спортната си кариера на 45-годишна възраст. Хара подписа еднодневен, алегоричен контракт с тима на Бостън Брюинс, и след 24 сезона в Националната хокейна лига на Съединени американски щати и Канада (НХЛ) разгласи, че стопира с професионалния спорт.

На 45 години Хара беше и най-възрастният деен състезател в Лигата. Той подписа контракт за един ден с Бостън от сантиментална позиция, защото прекара в този клуб 14 сезона, а също по този начин беше и капитан на тима при извоюваната Купа " Стенли " през 2011-а година. Така желанието му да спре с хокея като играч на този клуб, беше изпълнено.

В последните два сезона той игра за Вашингтон Кепитълс и Ню Йорк Айлендърс. Анонсирането на това решение беше и сега, когато подписа последния си контракт.

" След 25 сезона в професионалния хокей, 1680 мача в постоянния сезон на НХЛ, 200 мача в плейофите за Купа Стенли, стотици дуели с националния тим на Словакия, в този момент съм горделив да разглася своето решение, че напущам Националната хокейна лига, написа Хара в профила си в Инстаграм.

" За мен е чест да се върна в зала " TD Garden " през днешния ден, с цел да подпиша еднодневен контракт с Бостън Бруинс и публично да завърша кариерата си с тима, който значи толкоз доста за мен и фамилията ми. Има толкоз доста хора, които способстваха за триумфа ми, желая да благодаря на всички тях, в това число и на вас, подкрепящите ме от трибуните. Чакам с неспокойствие момента, в който ще мога да благодаря на всички ", написа още словашкият деец.

Започнал кариерата си в родината за Дукла (Тренчин), той е взет от Ню Йорк Айлендърс, само че първите две години натрупа опит в скромните тимове на Принц Джордж Кугърс и Кентъки Тороублейдс и чак тогава влиза в елита на хокея на лед. След четири сезона за Айлендърс следват интервалите му в Отава с спирания, преди да дойде в Бостън и да се утвърди като една от модерните емблеми на този тим.
 " Ние сме в спорт, където бизнесът е доста значима част. Няма по какъв начин да трансформира решението си. Но аз излизам от леда горделив от постигнатото, само че и също по този начин тъй като дадох всичко, на което съм кадърен, приключи Здено Хара.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР