Словакия въведе нови огриничелни мерки в опит да пресече скока

...
Словакия въведе нови огриничелни мерки в опит да пресече скока
Коментари Харесай

В Словакия вече искат отрицателен PCR за излизане от вкъщи

Словакия вкара нови огриничелни ограничения в опит да пресече скока на инфектираните от КОВИД-19, предаде Франс прес. Жителите на страната към този момент ще могат да напущат дома си единствено с негативен тест за ковид като изключение се прави за лица под 15 и над 65 години. Останалите би трябвало да имат негативен PCR тест или антигенен тест, без значение къде отиват - на работа, при доктор или в магазин за хранителни артикули.

Новото условие ще се ползва до 7 февруари в страната с 5,4 милиона души население, където предходната седмица бяха направени над 2,5 милиона проби за КОВИД-19, 30 000 от които бяха позитивни.

Полицията разгласи, че хората на улицата ще бъдат обект на надзор и ще подлежат на огромни санкции при нарушение на разпоредбите.

" Ще правим строги инспекции на инцидентен принцип на документите за негативен тест. Глобите ще доближават до 1000 евро ", съобщи за Агенция Франс Прес говорителката на полицията Дениса Бардьова.

В началото на идващия месец регионите в страната с най-високо равнище на болест, ще бъдат подложени на масирано тестване. Към днешна дата 2% от словаците са имунизирани, заяви здравното министерство. 

От среднощ в четвъртък против в петък границите на Норвегия ще бъдат публично затворени за всички чужденци без непрекъснато местопребиваване в страната като се изключи визитите със значително значение, съобщи министър председателят на страната Ерна Солберг. Мярката ще означи едно от най-строгите ограничавания за пътешестване в Европа предвид на коронавирусната пандемия. " На процедура границата ще бъде затворена за всички, които не живеят в Норвегия ", сподели Солберг, представен от Ройтерс. Премиерът удостовери последователното понижаване на случаите на Covid-19, само че изясни, че новоналожените ограничения са за спомагателна отбрана на страната от мутиралите разновидности на заболяването, открити във Англия и в други страни.
Единствените изключения ще се вършат за здравни служащи, идващи от Швеция и Финландия. Забраната няма да важи и за превозвачи. Работниците мигранти няма да имат право да минават границата.
Условията за затварянето на норвежките граници ще бъдат преразгледани след две седмици.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР