Словакия ще отвори за посещение от понеделник театрите, кината и

...
Словакия ще отвори за посещение от понеделник театрите, кината и
Коментари Харесай

Словакия разхлабва мерките срещу COVID-19 след успешно масово тестване

Словакия ще отвори за посещаване от понеделник театрите, кината и църквите при 50% потенциал и ще разреши на   фитнес залите и басейните да работят за стеснен брой гости, като част от почналото намаляване на ограничаващите ограничения против ковид в страната, съобщи министър председателят Игор Матович, представен от Ройтерс.

Подновени ще бъдат и хокейното и футболното състезание в страната, само че срещите ще протичат без аудитория, заяви Матович във Facebook.

Словакия, която има население от 5,5 милиона души, е измежду първите страни в Европа, облекчили рестриктивните мерки, откакто континентът бе ударен от втората вълна на пандемията.

Наред със строгите ограничавания, държавното управление на страната опита да овладее разпространяването на вируса посредством, което управляващите дефинираха като огромен триумф.

Матович съобщи,че всеобщото тестване с антигенни проби, които са по-бързи само че по-малко надеждни от общоприетите PCR проби,е помогнало да се понижи на половина процентът на инфектираните.

От началото на пандемията Словакия е записала общо 83 796 инфектирани с ковид посредством общоприети проби. Битката с COVID-19 в страната са изгубили общо 491 души, което е 12 пъти по-малко в съпоставяне със прилежаща Чехия, където смъртните случаи доближиха 5926.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР