Словакия разкритикува плана на Австрия да отреже социалните помощи за

...
Словакия разкритикува плана на Австрия да отреже социалните помощи за
Коментари Харесай

Словакия обвини Австрия в дискриминация

Словакия разкритикува проекта на Австрия да отреже обществените помощи за деца, които живеят в чужбина, предупреждавайки, че мярката е дискриминираща по отношение на словаците , които работят в Австрия, осведоми " Ройтерс ".

През предходната седмица ръководещата австрийска коалиция разкри проекти за орязване на помощите, които са най-малко по 114 евро на дете на месец.

 Австрия възнамерява да ореже обществените за деца, които живеят в чужбина
Австрия възнамерява да ореже обществените за деца, които живеят в чужбина

През 2016 година Австрия е отпуснала 273 милиона евро обществени помощи

На конференция в Братислава след среща с външния министър на Австрия Карин Кнайсл словашкият външен министър Иван Корчок прикани Виена да съблюдава правилото на недискриминация.

Той добави, че словаците в Австрия внасят пари в държавната хазна на страната и затова би трябвало да получат помощи.

Кнайсл сподели от своя страна, че Австрия ще търси смяна на европейско равнище, тъй че помощите за децата да отразяват стандарта на живот , обществената система и покупателната дарба във всяка страна.

Ние, дипломатите, се съгласихме, че би трябвало да отворим вратата за разисквания по въпроса сред министрите на обществените работи , добави австрийският министър.

Австрия граничи с 8 страни, в това число Чехия, Словакия, Унгария и Словения, където заплатите са доста по-ниски.

През 2016 година Австрия е отпуснала 273 милиона евро обществени помощи за 132 000 деца в Европейски Съюз и страните от Европейската икономическа зона.

Европейската комисия разкритикува Германия през предходната година за сходен проект, който предвиждаше понижаване на детските помощи . Впоследствие Берлин се отхвърли от предлагането.

Европейската комисия разгласи, че ще наблюдават измененията в Австрия.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР