Словакия е готова да подкрепи ембаргото върху руския петрол, но

...
Словакия е готова да подкрепи ембаргото върху руския петрол, но
Коментари Харесай

Готова ли е Словакия да подкрепи ембарго срещу Русия? Условията

Словакия е подготвена да поддържа ембаргото върху съветския нефт, само че единствено против избрани гаранции. Това заяви министър председателят на страната Едуард Хегер, съобщи Българска телеграфна агенция. Гаранции значи, че страната би трябвало да може да получава нефт от съседите си при положение на спиране на доставките. Хегер приказва преди срещана на върха в Брюксел.

" Ние изцяло поддържаме диверсификациите на съветския петрол и газ, само че въпреки това, имаме потребност от помощта на нашите сътрудници ", сподели Хегер.

" Винаги сме били благонадежден сътрудник в преноса на петрол и газ. Сега, при положение на изключителна обстановка, ще имаме потребност от същото от сътрудници към нас, които имат изход на море ", добави той.

Хегер сподели също, че е разговарял с унгарския министър председател Виктор Орбан преди срещата на върха в опит да го убеди да поддържа петролното ембарго. „ Казах му, че единството е доста значимо, пробвах се да го печеля на наша страна. Освен това подчертах, че парите, с които се заплащат съветския петрол и газ, отиват за финансиране на съветската експанзия в Украйна “, добави министър председателят.

Орбан към този момент съобщи, че Унгария ще поддържа ембаргото върху съветския нефт, в случай че от него бъдат изключени тръбопроводите и Будапеща ще има гаранция за своя нефт даже при положение на „ повреда “ на тръбопровода.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР