Сложна схема на телефонна измама разкри 44-годишен петричанин, който успя

...
Сложна схема на телефонна измама разкри 44-годишен петричанин, който успя
Коментари Харесай

Петричанин разкри крупна телефонна измама на възрастна жена от Сандански, спаси 10 000 лв., ето какво се случи

Сложна скица на телефонна машинация разкри 44-годишен петричанин, който съумя да избави 10 000 лв., които измамниците поискали от 84-годишна жена. Вчера към 17 часа Иван С. от Петрич получил телефонно позвъняване от чужд, който се показал за негов отдалечен родственик, и който го помолил да отиде на адрес в Сандански, където живее и да закара автомобила му до София, че е незабавно пък нямало на кого различен да се обади.

Петричанинът извършил напътствията, дошъл на адреса и се обадил, с цел да попита къде е колата. Далечният родственик му споделил, че майка му ще му съобщи и чанта с облекла, която да му донесе в София. И в действителност, на мястото пристигнала стара жена, която донесла чанта и посочила, че вътре са и поисканитепари- 10 000 лв..

Жената обяснила, че трябвало незабавно да се предадат, защото от полицията и се обадили, че синът и е блъснал 9 годишно дете и сумата е нужна, с цел да не влезе в пандиза. В този миг петричанинът схванал, че евентуално е станал част от скица за телефонна машинация и се обадил в полицията, предал парите на дамата и по този начин предотвратил загубата и. Полицията в Сандански работи за откриване на измамниците.

В. Василев

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР