Сливите остават несправедливо пренебрегнати за сметка на останалите плодове. Те

...
Сливите остават несправедливо пренебрегнати за сметка на останалите плодове. Те
Коментари Харесай

Задължително включете сливи в есенното меню!

Сливите остават незаслужено подценени за сметка на останалите плодове. Те обаче са извънредно потребни и наложително би трябвало да бъдат включени в есенното меню.

Освен необикновено многообразие от усети, което другите сортове сливи носят, те имат и редица здравословни изгоди. Ето кои са те:

Подпомагат зрението

В сливите се откриват извънредно високи дози витамин А, който е един от най-хубавите за очите и зрението. Освен това в него има и зеаксантин – един от двата каротиноида, които защищават ретината от нездравословните ултравиолетови лъчи.

Контролират равнищата на кръвната захар

Сливите са измежду плодовете с невисок гликемичен показател. Приемът им оказва помощ за управлението на равнищата на кръвната захар, като по този метод понижават риска от развиване на диабет. Важното е сливите да се одобряват в умерени количества, защото и пресните, и сушените са богати на захари и въглехидрати.

Предпазват клетките от увреждане

 Сливи

Сливите са извънредно богати на антиоксиданти. Те защищават клетките на тялото от всевъзможни увреждания и са самобитна предварителна защита против рака.

Помагат за здравето на сърцето

Сливите са едни от най-богатите на калий плодове. Той поддържа кръвното налягане в норма, като по този метод понижава риска от развиване на сърдечни болести и инсулт.

Засилват метаболизма

Сините сливи, одобрявани под всякаква форма, усъвършенстват метаболизма. Фибрите в тях оказват помощ при запек.

Намаляват риска от рак

 Сини сливи

Няколко сливи дневно могат да ви предпазят от рак на белия дроб и рак на устната празнина с помощта на характерните антиоксиданти в състава им.

И от всичко, казано дотук, излиза наяве, че няма причина да не се възползвате от невероятните здравословни изгоди на сливите. За да им се наслаждавате по-дълго, то сложете няколко пакета сливи във фризера за зимата.

Сушените сливи също са извънредно потребни за организма. Те се борят с неприятния холестерол, усъвършенстват работата на стомаха и червата и имат мощно изразени антибактериални свойства. Те укрепват имунната система и дават на тялото нужната сила. Приемът им прочиства пикочните пътища, лекува анемия и подхранва и подмладява клетките на кожата.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР