Сливен. В зала Май“ беше представена книгата, посветена на родения

...
Сливен. В зала Май“ беше представена книгата, посветена на родения
Коментари Харесай

Представиха книга за живота и делото на родения в Сливен легендарен кмет на София– инж. Иван Иванов

Сливен. В зала „ Май “ беше показана книгата, отдадена на родения в Сливен именит кмет на София– инж. Иван Иванов. Събитието е част от програмата на майските дни на културата на Община Сливен. Документалният разказ споделя за житейските, професионални и управнически стъпки на Иван Иванов – инженерът и строителят на съвременна София, управлявал града от 1934 година до 1944 година За създателя на книгата - Станислав Колев, роденият в Сливен инж. Иванов е идеалист, една от най-прекрасните персони в историята на София.

На премиерата участва кметът Стефан Радев, който поздрави журналиста и създател на документалния разказ и екипа по основаването му.

„ Адмирации за Вашите труд, професионализъм и почтеност! Историята на градовете е откроила и ще помни хора като инж. Иван Иванов. Неговата персона е заела достойното си място измежду плеядата от знакови имена, с които Сливен се гордее! Млад запалянко, родолюбец, изпълнен с воля и порив, той бързо съумява да направи усещане и да вкара в градоустройството модерните европейски трендове “, посочи кметът Радев. Той означи още, че починалият инж. Иванов и до през днешния ден е считан за най-успешния софийски градоначалник, трансформирайки столицата в конкурентна на останалите европейски градове. Стефан Радев подари на Станислав Колев книга, отдадена на българската текстилна индустрия в интервала от 1800 до 1912 година

Мариела Рунтева от Фондация „ Трейс за хората “, която е и издател на документалния разказ, описа пред аудиторията за процеса по основаване на книгата. Предговорът на романа е дело на проф. Андрей Пантев.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР