Сливен. рез изминалата седмица Община Сливен се представи със свой

...
Сливен. рез изминалата седмица Община Сливен се представи със свой
Коментари Харесай

Сливен: Общината участва със свой щанд в 36-ото издание на Туристическото изложение „Ваканция и СПА експо“

Сливен. рез миналата седмица Община Сливен се показа със собствен щанд на 36-ото издание на Туристическото ревю „ Ваканция и СПА експо “ - София `2019. В него участваха над 380 изложители от страната и чужбина. Това оповестиха от пресцентъра на Община Сливен .
В дните от 14 до 16 февруари на щанда на Община Сливен се представяха разнообразни аспекти от благосъстоянието на региона и се излъчваха видео материали от родния ни град. Ръководството на Общината беше показано от инж. Стоян Марков, заместник-кмет „ Икономическо развиване “. Той взе участие в редица конференции, кръгли маси и срещи, в които показа новата визия и идея за привличане на туристи в Сливен, както и бъдещите планове за развиване на общината в региона на туризма и културното завещание.
Първият ден от ревюто беше отдаден на културното и историческото минало на Сливен и запознаване с крепостта Туида под мотото: „ Сливен, древен и хубав “. Екипът на крепостта беше хазаин на щанда по време на ревюто.
Вторият ден мина под мотото: „ Сливен - люлка на българската промишленост и възобновление “. Акцент беше подложен върху занаятите и технологиите и запознаване с единствения на Балканите Национален музей на текстилната промишленост – Сливен. Той беше показан от шефа Тони Димитрова. Тя презентираше опциите за посещаване на музея и разясняваше на заинтригуваните особеностите на другите текстилни техники и антични занаяти като отпечатване върху текстил, плъстене и тъкане на кори.
През третия ден на ревюто на фокус беше Природен парк „ Сините камъни “ и опциите за различен туризъм в общината. Специално място беше отредено на обектите от акцията „ Стани другар на Сливен “, която провокира мощен интерес измежду посетителите.
По време на „ Ваканция и СПА експо “ `2019 бяха промотирани културният и спортният календари на община Сливен, както и всички места за настаняване, отдих и добра храна в града под Сините камъни. Щандът на Община Сливен беше един от най-търсените, а най-често задаваните въпроси касаеха местата за настаняване и културния календар. Изненади с награди за посетилите имаше в две игри - „ Тайните на Сливен “ и „ Харесай страницата на Крепост Туида във „ Facebook “, които се организираха на място.
Бяха осъществени голям брой срещи с туроператори и организации, организиращи екскурзии навътре в страната. Получихме запитвания за благоприятни условия за провеждането на детски лагери в града. Екипът на крепостта Туида получи висока оценка от министъра на туризма Николина Ангелкова, която посети щанда и означи, че крепостта Туида е измежду „ отличниците “ в предлагането и развиването на музейни туристически артикули.
По време на ревюто се възползвахме от опцията да подадем поръчка за присъединяване и в идното туристическо ревю „ Вашата Ваканция - Бургас 2019 “, което ще се организира през април.
На ревюто Сливен беше показан като съвременен град с вековна история и славно минало.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР