Сливен. Работна среща за състоянието на някои пътни участъци в

...
Сливен. Работна среща за състоянието на някои пътни участъци в
Коментари Харесай

Минчо Афузов: Ще положим всички усилия за укрепване и проходимост на пътя Сливен-Елена

Сливен. Работна среща за положението на някои пътни сектори в район Сливен се организира по самодейност на регионалния шеф Минчо Афузов. Тя бе свикана в отговор на голям брой сигнали за рисково компрометирани настилки от регионалната пътна мрежа и най-много – от желанието на новото управление на региона да окаже оптимално подпомагане за обезпечаване проходимостта и сигурността на пътищата преди зимния сезон.

„ Свикваме тази среща, с цел да излезем с проект за взаимни дейности и да набележим съответни ограничения, с които да облекчим обстановката. Необходимо е да се подхващат решителни, само че и бързи дейности, с цел да осигурим сигурността на пътуващите, изключително преди настъпването на зимния сезон “, сподели Афузов.

Освен регионалният шеф, в срещата участваха неговият заместител – Антоний Андонов, инж. Христо Темелков, шеф на Областно пътно ръководство – Сливен, Господин Господинов и Илко Иванов от „ Пътно поддържане Сливен “ ООД и Христо Христов, представител на компания „ Берко 90″.

Акцент бе подложен върху пътя Сливен – Елена, най-много в правата от Агликина поляна до Стара река и в самото обитаемо място, както и в региона на село Тича – рискови сектори за пораждане на тежки пътнотранспортни катастрофи.

Коментирани бяха още механически и юридически въпроси, свързани със закъснение осъществяването на контракта на компания „ Пътно поддържане Сливен “ за рехабилитация на проблематичния сектор от пътя Сливен – Елена, както и опциите за подсилване и изкърпване на настилките в най-ерозиралите зони. За ремонтиращия се пътен сектор в региона на село Тича стана ясно, че строително-монтажните работи ще продължат, откакто ВиК Сливен приключи подмяната на водопровода.

Взето бе решение компаниите реализатори да дават спомагателни документи, нужни за идните диалози с Регионалното министерство и Агенция „ Пътна инфраструктура “.

„ От страна на Областна администрация ще бъдат положени оптимални старания за ускорение на процедурите, защото за нас е от изключителна значимост обезпечаването на безконтролен достъп към балканските села “, акцентира регионалният шеф.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР