Сливен. През изминалата седмица бяха регистрирани 173 нови болни с

...
Сливен. През изминалата седмица бяха регистрирани 173 нови болни с
Коментари Харесай

173 нови болни и 450 излекувани пациенти за седмица в област Сливен

Сливен. През миналата седмица бяха регистрирани 173 нови заболели с Коронавирус – 19 в област Сливен. Други 20 души заболяха наново, оповестиха от Областния кризиен щаб. Сред диагностицираните са 9 учители, 15 възпитаници, 2 медицински сестри и една санитарка.

Излекувани са 450 души.

За страдание, починаха 9 пациенти с Коронавирус – 19 и съпътстващи болести, като 88,9 % от тях не са били ваксинирани. Щабът изрича съболезнования на фамилиите и околните.

В миналата седмица са сложени 284 дози ваксини, най-вече втори и бустерни. С тях общо приложените дози са 90 492, а лицата със приключен имунизационен статус – 44 391. Въпреки намалелия интерес към имунизациите, искащите да бъдат по-защитени могат да създадат това в разкритите пунктове в Сливен и Нова Загора. Графикът за работното им време е поместен в уеб страницата на РЗИ.

Към момента заболеваемостта в региона е 314,43 души на 100 000 лица от популацията при междинна за страната от 486,92 души. Област Сливен попада в жълтата зона на картата дружно с областите Бургас, Стара Загора и Ямбол, с които дружно образуват така наречен Регион 5 на страната. Тестването на учениците продължава един път седмично, както до момента. Това е написано за оцветените в жълто райони, според признатия Национален проект за справяне с пандемията. Родителите могат да се осведомят по-подробно посредством линка https://coronavirus.bg/bg/1215
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР