Сливен. 40-ото издание на Монбат Рали Сливен“ стартира тази вечер

...
Сливен. 40-ото издание на Монбат Рали Сливен“ стартира тази вечер
Коментари Харесай

Монбат Рали Сливен стартира с официална церемония

Сливен. 40-ото издание на „ Монбат Рали Сливен “ започва довечера с формалната гала по откриването на конкуренцията. 32 екипажа от пет страни ще вземат участие в третия кръг от Балканския рали трофей на ФИА.

Церемониалният старт на „ Монбат Рали Сливен “, който се състоя на площад „ Хаджи Димитър “ в центъра на града, сложи началото на третия кръг от Балканския рали трофей на ФИА и на втория кръг от Националния рали шампионат на България. 32 екипажа минаха през арката и ще вземат присъединяване в идната конкуренция, която ще продължи до събота вечер.

Двукратните спечелили Мирослав Ангелов и Георги Гаджев (Skoda Fabia Rally2 Evo) са безспорни любимци, откакто Мартин Сурилов и Здравко Здравков се отхвърлиха от присъединяване поради щета в мотора на тяхното Mitsubishi Lancer Evo IX. За страдание румънският екипаж Енис Ариф и Кармен Поенару (Skoda Fabia Rally2) също ще пропусне конкуренцията.

Два екипажа с R5 коли ще се опитат да завлечен успеха от Ангелов и Гаджев – турците Уур Сойлу и Арас Динчер с Skoda Fabia Rally2 и сънародниците им Мустафа Джакал и Озгур Акдаа с Hyundai i20 NG R5.

Битката в най-популярния RC4 клас ще бъде жестока. Десет екипажа, ръководени от Даниел Попов и Ангел Башкехайов, ще започват във втората по мощ категория. Победителите от рали „ България “ при колите с един двигателен мост ще запишат втори старт с новото Peugeot 208 Rally4 на „ Ясен Попов Рейсинг “ и имат късмет да се борят за подиума в генералното класиране, в случай че част от екипажите в RC2 класа имат проблеми и времето в региона е слънчево и топло. Прогнозата за идващите два дни обаче е за валежи.

Маршрутът на рали „ Сливен “ включва 170 спортни километра, разпределени в единайсет стадия. Петъчният ден стартира с „ Абланово “ (19,77 км) в 17:40. „ Ичера “ (17,76 км), „ Карандила “ (14,59 км) и суперспециалният стадий на бившето летище „ Бършен “, където е ситуиран и сервизният парк, оформят програмата за деня.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР