Сливен. 35 точки предстои да разгледат и гласуват общинските съветници

...
Сливен. 35 точки предстои да разгледат и гласуват общинските съветници
Коментари Харесай

Местният парламент в Сливен ще гласува Програмата за развитие на туризма на община Сливен за 2022 г. на 27 януари

Сливен. 35 точки следва да прегледат и гласоподават общинските съветници на постоянната сесия на локалния парламент този четвъртък – 27 януари. Това стана ясно при провелата се днешна конференция на ръководителя Димитър Митев и негови заместници, оповестиха от Общината .

Сред акцентите за идното съвещание Митев открои тазгодишната стратегия за ръководство и предписание с общински парцели, както и одобряване на листата на общинските жилища по предопределение за 2022 година По думите му общинските жилища са разпределени в няколко категории. Според справката от листата, първата категория е за настаняване чартърен на жители с открити жилищни потребности, ведомствени и аварийни жилища. 472 е общият брой на общинските жилища за тази година, като от тях, за настаняване чартърен на жители, са планувани 400. Броят на жилищата, предопределени за продажба на към този момент настанени жители по административен ред е 182, а за настаняване чартърен на жители с потвърдени жилищни потребности – 218. 50 са ведомствените жилища, а аварийните – 19.

„ За продажба са оповестени общински жилища, които са с настанени в тях жители по административен път до момента, и които са изпълнили нужните условия по Наредбата за реда за придобиване, ръководство и предписание с общинско имущество – да са живели най-малко 5 години в съответното жилище, да нямат отговорности към Общината, постоянно да са плащали своите наеми и други “, уточни Димитър Митев. Той акцентира, че съответните общински жилища не се продават свободно и с търг на пазара, а единствено на към този момент настанените в тях жители.

Сред останалите оферти, които предстоят да бъдат гласувани на сесията в четвъртък попада още Отчетът за, осъществяване на Програмата за развиване на туризма на община Сливен за предходната година и програмата за 2022 година

Друга точка от дневния ред касае определянето на представител на Община Сливен за присъединяване в съвещание на общото заседание на Асоцоацията по водоснабдяване и канализация на обособена територия, обслужвана от ВиК-Сливен.

Общинските съветници ще гласоподават и изменение в състава на Управителния съвет на Общински фонд „ Култура “. По тази точка ръководителят Митев уточни, че един от членовете от състава на управителния съвет – Силва Топузян, като представител на съюз на музикантите, е поискала да бъде освободена по персонални аргументи. Постоянната комисия по обучение, просвета, просвета и вероизповедания ще предложи на нейно място да бъде включена Кремена Оксенкруг – шеф на Сливенския симфоничен оркестър.

Общинският съвет ще гласоподава и даване на подаяние в интерес на жителите от българската диаспора на град Твърдица, Република Молдова. На сесията следва да бъде одобрен и миналогодишният доклад за активността на Комисията по стипендии.

В умозаключение Митев добави, че и на тази сесия ще бъдат прегледани и гласувани нормалните разпоредителни покупко-продажби с общинска благосъстоятелност, разпределяне на средства и помощи за жители.
Обичайно, сесията е планувана за 9 часа в зала „ Май “, като ще се организира при съблюдаване на въведените противоепидемични ограничения.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР