Следвайте Гласове в .Украинският президент Володимир Зеленски призова сънародниците си

...
Следвайте Гласове в .Украинският президент Володимир Зеленски призова сънародниците си
Коментари Харесай

Зеленски призова украинците да ограничат потреблението на ток

Следвайте " Гласове " в.
Украинският президент Володимир Зеленски прикани сънародниците си да лимитират потреблението на електрическа енергия, съобщи Ройтерс. Над 950 хиляди клиенти бяха изключени от мрежата в понеделник. За през днешния ден са планувани нови прекъсвания на тока, предизвести държавният електроенергиен систематичен оператор " Укренерго ".

Агенцията отбелязва, че това е станало в миг, когато Украйна се пробва да се възвърне от съветските удари по нейната енергийна инфраструктура. На този декор възрастните и уязвимите хора се приготвят за доброволна евакуация от Херсон. В разрушения от войната южен град, в който украинската войска влезе на 11 ноември след изтеглянето на съветските въоръжени сили, съвсем няма ток и течаща питейна вода.
Украинците най-вероятно ще би трябвало да се примирят с всекидневни прекъсвания на тока в цялата страна най-малко до края на март, предвижда през вчерашния ден ръководителят на огромен частен електроенергиен снабдител.
Над 950 хиляди клиенти бяха изключени от мрежата в понеделник. За през днешния ден са планувани нови прекъсвания на тока, предизвести държавният електроенергиен систематичен оператор " Укренерго ".

През последните седмици Русия нанася ракетни удари по енергийната инфраструктура на Украйна. В резултат милиони хора останаха без ток на фона на настъпването на зимата и рухването на температурата под нулата, отбелязва Ройтерс.
Половината от енергийната инфраструктура на Украйна е извадена от строя, сподели Зеленски.
В обичайното си вечерно видеообръщение украинският президент прикани своите сънародници да пестят ток, изключително в тежко наранени региони като столицата Киев, Суми на север, Виница на югозапад и Одеса на Черно море.
" Систематичното увреждане на нашата енергийна система от удари на съветските терористи е толкоз доста, че всички наши хора и компании би трябвало да бъдат съзнателни и да преразпределят потреблението си през целия ден... Опитайте да ограничите вашето персонално ползване на електрическа енергия ", обърна се украинският президент към своите сънародници.
Източник: Българска телеграфна агенция
 
 
22 Ное 202257821 Ное 202253919 Ное 202290418 Ное 2022515017 Ное 2022223517 Ное 20221782КоментариИнтересно22 Ное 2022 8:55ч.
В Украйна от 8 месеца се води война и ги приканват да лимитират потреблението на ток. В Европейски Съюз не се води война и отново ни приканват да ограничим отреблението на ток. Ако някой ни нападне, какво ли ще стане?
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати bodar4uk22 Ное 2022 9:43ч.
А в Европейски Съюз сме принудени да се ограничаваме от всичко, щото няма кой да ни заплаща сметките и да ни дава дотации, така че май сме по-зле, но няма кой да ни оплаче и съжали.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Същевременно покрайнината сега изнася рекордни количества ток, като го стопира на популацията под претекст въздушните удари22 Ное 2022 10:06ч.
Олигархията прави рекордни облаги от експорт на електричество за Европейски Съюз, като лимитира потреблението в страната доста повече, от колкото в действителност постановат провалите от бомбардировките. В Европейски Съюз прочее са на ясно, само че нали са енергийно небогати, завалиите от " развитите " страни
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР