Следвайте Гласове в Потребителски имена и имейл адреси на повече

...
Следвайте Гласове в Потребителски имена и имейл адреси на повече
Коментари Харесай

Хакери разкриха имейл адресите на повече от 200 млн. потребители на Twitter

Следвайте " Гласове " в
Потребителски имена и имейл адреси на повече от 200 милиона консуматори на Twitter са оповестени онлайн от хакери.

Според отчети на откриватели в региона на сигурността и медии, в това число BleepingComputer, идентификационните данни са събрани от редица по-ранни пробиви в Twitter, датиращи от 2021 година. Въпреки че базата данни не включва паролите на потребителите, тя въпреки всичко съставлява опасност за сигурността на засегнатите лица.
„ Това е едно от най-значимите приключвания на данни, които съм виждал “, съобщи Алон Гал, съосновател на израелската компания за киберсигурност Hudson Rock, в обява, описваща хака в LinkedIn. „ Това приключване за жалост ще докара до доста хакерски офанзиви, целеустремен фишинг и доксинг. “
Оценките за точния брой на потребителите, наранени от пробива, варират, частично заради наклонността сходни огромни изхвърляния на данни да включват дублиращи се записи. Скрийншоти въз основата данни, споделени от BleepingComputer, демонстрират, че тя съдържа редица текстови файлове, в които са изброени имейл адреси и свързани с тях потребителски имена в Twitter, както и същинските имена на потребителите (ако са ги споделили със сайта), броя на почитателите им и датите на основаване на акаунта. BleepingComputer съобщи, че е „ удостоверил валидността на доста от имейл адресите, изброени в приключването “, и че базата данни се продава в един хакерски конгрес за едвам 2 $.

Трой Хънт, основател на уеб страницата за предизвестия за киберсигурност Have I Been Pwned, също проучва пробива и показа заключенията си в Twitter:
„ Намерени са 211 524 284 неповторими имейл адреса, наподобява, че е тъкмо това, което е разказано. “
Изтичането към този момент е добавено в системите на Have I been Pwned, което значи, че всеки може да посети уеб страницата и да вкара своя имейл адрес, с цел да види дали е включен в базата данни.

Ok folks, I know this Twitter data is in broad circulation now and I’ve had many people send it to me in the last 24 hours, I’ll take a good look at it today and work out how to handle it
— Troy Hunt (@troyhunt)

Произходът въз основата данни е проследен до 2021 година, оповестява The Washington Post, когато хакери са разкрили накърнимост в системите за сигурност на Twitter. Недостатъкът е разрешил на злонамерени участници да автоматизират търсенето на сметки – всеобщо да вкарват имейл адреси и телефонни номера, с цел да ревизират дали са свързани с сметки в Twitter.
Twitter разкри тази накърнимост през август предходната година, като съобщи, че казуса е бил отхвърлен през януари същата година, откакто той е бил докладван в програмата за бъгове. По това време компанията твърди, че „ няма доказателства, които да допускат, че някой се е възползвал от уязвимостта “, само че специалисти по киберсигурност към този момент са забелязали бази данни с идентификационни данни на Twitter за продажба през юли същата година. Най-новата база данни с над 200 милиона акаунта наподобява води началото си от тази годишна накърнимост, която остана незабелязана от Twitter за към седем месеца.
Пробивът е единствено последният крах в региона на киберсигурността, който визира Twitter, който от дълго време се бори да отбрани данните на своите консуматори. Компанията към този момент е разследвана от Европейски Съюз за нарушаването (въз основа на първите отчети през юли 2022 година) и е проучвана от Федералната комерсиална комисия за сходни пропуски в сигурността. През август предходната година някогашният началник на отдела за сигурност на Twitter, Питър „ Мадж “ Затко, се трансформира в осведомител на компанията, като подаде тъжба до държавното управление на Съединени американски щати, в която твърдеше, че компанията прикрива „ крещящи дефекти “ в своята отбрана на киберсигурността.
Източник: kaldata.com
 
 
 
05 Яну 202321103 Яну 202338802 Яну 202380831 Дек 202241530 Дек 20227929 Дек 2022165КоментариНапиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ЧетениКоментирани04 Яну 20231260924 Дек 2022328906 Яну 20233128 Дек 2022720
Ние и нашите сътрудници използваме технологии като за персонализиране на наличието и рекламите, които виждате, както и с цел да проучваме трафика на уеб страницата. Изберете “Приемам ”, с цел да приемете потреблението на тези технологии. За повече информация, апелирам запознайте се с обновените и на Гласове.ком ЕООД
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР