Следвайте Гласове в .Европейската комисия даде положителна предварителна оценка за

...
Следвайте Гласове в .Европейската комисия даде положителна предварителна оценка за
Коментари Харесай

ЕК даде предварително одобрение за 1,37 млрд. евро за България по Плана за възстановяване

Следвайте " Гласове " в.
Европейската комисия даде позитивна предварителна оценка за отпущането на 1,37 милиарда евро безплатно за България по първия транш по Плана за възобновяване и резистентност, заяви Българска национална телевизия.

Парите са по първото искане на България от 31 август 2022 и ще обзет промени и вложения в региона на образованието, интелигентната индустрия, неутралността във връзка с климата, цифровата съгласуваност, устойчивия превоз и пътната сигурност, правораздаването, битката с прането на пари, общественото приобщаване, опазването на здравето и системата за одит и надзор, обвързвана с Механизма за възобновяване и резистентност.
За да бъдат изплатени средствата, в този момент се чака мнението на Икономическия и финансов комитет, който би трябвало да се произнесе до четири седмици. След неговото обявяване Европейската комисия ще одобри окончателното решение по отношение на отпущането на средствата в сходство с процедурата и парите ще могат да бъдат платени на България, разясняват от Европейска комисия.
На брифинг в Министерски съвет служебният вицепремиер по ръководство европейските средства Атанас Пеканов съобщи, че близо 2,7 милиарда лева бевъзмездни средства, които страната ни ще получи по първия транш са към 23% от цялата сума. Българският проекта е за към 12 милиарда лева и включва 12 целта. 

След днешната " зелена светлина " от Европейска комисия за първия транш, приоритет става работата по второто заплащане, изясни Пеканов като добави, че множеството закони, касаещи втория транш са написани и входирани за утвърждение в Народното събрание.
Атанас Пеканов прикани да спрат спекулациите, че България се бави със своя План, както и заплащанията по него, и благодари за получените поздравления от ръководителя на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен.
Той подсети, че намаляването на нездравословните излъчвания от въглища с 40% до 2026 година остава като стихотворец ангажимент, само че все още няма явен механизъм по какъв начин това да стане. Част от измененията, които 
би трябвало да бъдат направени за приемане на втория транш, са в Закона за енергетиката и въвеждане на понятието енергийна беднотия.
Българският проект за възобновяване и резистентност включва необятен набор от ограничения за вложения и промени в дванадесет тематични съставния елемент. Планът ще бъде подсилен с 5,7 милиарда евро под формата на безплатни средства.
Плащанията се основават на резултатите и зависят от осъществяването от страна на страните членки на вложенията и промените, обрисувани в съответните им проекти за възобновяване и резистентност.
Източник: Българска национална телевизия
 
 
 
 
07 Ное 20222607 Ное 202212907 Ное 202212507 Ное 202212807 Ное 20222507 Ное 2022139Коментариsmb07 Ное 2022 14:11ч.
Украйна толкоз харчи на месец
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ЧетениКоментирани26 Окт 2022126419 Окт 202269321 Окт 2022131024 Sep 20222478
Ние и нашите сътрудници използваме технологии като за персонализиране на наличието и рекламите, които виждате, както и с цел да проучваме трафика на уеб страницата. Изберете “Приемам ”, с цел да приемете потреблението на тези технологии. За повече информация, апелирам запознайте се с обновените и на Гласове.ком ЕООД
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР