Следвайки своята стратегия за развитие и повишаване квалификацията на треньорите

...
Следвайки своята стратегия за развитие и повишаване квалификацията на треньорите
Коментари Харесай

Семинар на тема Ролята на треньора се проведе в Разлог

Следвайки своята тактика за развиване и повишение квалификацията на треньорите по волейбол в България, Българска федерация по волейбол провежда семинар на тематика " Ролята на треньора при подрастващите ".

Домакин на събитието бе град Разлог, като взеха присъединяване близо 20 волейболни експерти от района. Главен преподавател на семинара бе Никола Димитров. Специалистът показа обширна презентация, включваща скъпа информация, акценти и съвременни практики от присъединяване му през последните 3 години в няколко интернационалните треньорски конференции в Европа, Азия и Съединени американски щати.

Основните точки в семинара сложиха акцент върху:
-  ролята на треньорите при подрастващите
-  цели и благоприятни условия за развиване в другите групи
-  планиране и уплътняване на подготвителния развой
-  типове треньори и по какъв начин тяхната персона може да влияе върху развиването на подрастващите.

„ Планът ни е да организираме сходни семинари във всички райони “, описа Никола Димитров.

„ Мероприятието беше разграничено на теоретична и практическа част, като всяка от тях продължи по час и половина. При първата споделихме другите стадии от развиването при децата и кое е най-важното в тях. Наблегнахме на подготовката за подготовка, проекта за деяние. Целта е да се спести време от заниманието. Също по този начин наблегнахме на значимостта да се пресъздава това, което желаеме от децата. За тази цел се използва бяла дъска, треньорска дъска или таблет. Едно от нещата, върху които наблегнахме, беше написаната и споделената подготовка, водеща до по-голяма вглъбеност и отбягване на непотребни въпроси.

Споделих пред аудиторията за " компаса на другите поведенчески подходи " - едно изследване, което се организира от Белгийската федерация по волейбол, като част от национална стратегия за образование на треньори. Целта е да бъдат реализирани по-добри резултати от позиция на експертите. Треньорите не би трябвало да имат преобладаващо държание - да са постоянно прави и да схващат всичко. Също по този начин не трябва да изчакват и преглъщат обстановки, които не би трябвало да се толерират, а след това да бъдат мъчно следени.

В практическата част, която води Владимир Панев, наблегнахме на обстоятелството, че децата би трябвало да играят повече волейбол, а не да вършат заучени придвижвания и тренировки, които не се приближават до действителността. Едно от споделените неща са извършения на стена и през мрежа. Фокусът е да има повече повторения с игри и по-малко хора - един против един, двама против двама или трима против трима. Така усилваме броя дейности и се заобикаля обстановката, при която детето се прибира вкъщи и споделя, че никой не си е играл с него. Наблегнахме и на обстоятелството, че няма потребност да се губи време със общоприета загрявка, тъй като децата идват тичайки. И може би най-важното нещо е настроението на треньора и неговото наличие. Подрастващите са отражение на личността, която ги води, и неговото наличие. Когато треньорът е положителен, те също са. Както и противоположното “, обясни Никола Димитров след семинара за ролята на треньора.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР