Следващият премиерен спектакъл на операта Капулети и Монтеки от Винченцо

...
Следващият премиерен спектакъл на операта Капулети и Монтеки от Винченцо
Коментари Харесай

Маргарита Левчук и Абигейл Ливайс гостуват в Капулети и Монтеки на Софийската опера

Следващият премиерен театър на операта " Капулети и Монтеки " от Винченцо Белини е на 14 ноември в Софийската опера. Творбата е по либрето на Феличе Романи. Премиерата в спектакъл " Ла Фениче " във Венеция на 11 март 1830 година Същата година на 26 декември тя е сложена и Миланската Скала. До 1835 година има над тридесет разнообразни постановки в цяла Италия.

Сред международните интерпретаторки в " Капулети и Монтеки " на двете централни партии блестят имената на Рената Ското, Катя Ричарели, Бевърли Силс, Едита Груберова, Анна Нетребко, Джанет Бейкър, Агнес Балтса, Дженифър Лармор, Елина Гаранча и Веселина Кацарова. Действието се развива във Верона през XIII век, а в центъра е битката сред двата враждуващи рода Капулети и Монтеки, към които принадлежат влюбените Ромео и Жулиета.

В ролята на Жулиета ще се изяви Маргарита Левчук. Тя е родена през 1990 година в Брест, Беларус. Завършила е беларуската държавна музикална академия в Минск при доцент Людмила Щербакова. От 2016 година е солистка на Беларуския Болшой спектакъл. Абигейл Ливайс ще бъде Ромео. Тя е родена в Портланд, Мейн, Съединени американски щати. Завършила е музикалното учебно заведение на Мурс в университета в Хюстън, а по-късно в консерваторията на колежа Бард. Била е резидентен актьор на операта в Юта, солистка на операта в Люцерн. Диригент е Ерки Пек.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР