Следващият флагман на Samsung Galaxy S11 е на няколко месеца

...
Следващият флагман на Samsung Galaxy S11 е на няколко месеца
Коментари Харесай

Samsung Galaxy S11: 5 нови функции благодарение на новия Snapdragon 865

Следващият флагман на Samsung Galaxy S11 е на няколко месеца разстояние. Компанията Qualcomm, водач в производството на мобилни процесори и чипсети, които Samsung употребява в своите артикули предлагани в Съединени американски щати, оповести елементи за идната си мобилна платформа от най-голям клас Qualcomm Snapdragon 855, като с това ни дава доста добра прадстава какви функционалности и софтуерни нововъведения ще предложи Galaxy S11. За начало, апаратът би трябвало да идва с поддръжка на пето потомство мобилни мрежи (5G), като с това наподобява публично можем да кажем, че стартира ерата на 5G свързаността на всички телефони от висок клас, а освен на някои авангардни модели, каквато наклонност се сътвори през 2019 година

Samsung публично не са разкрили никакви детайлности или елементи за Galaxy S11, или за който да е различен телефон, който ще бъде показан през 2020 година, само че техните модели Galaxy ще са измежду първите, които употребяват най-новите чипове на Qualcom и това е наклонност от години. Като най-големият производител на мобилни чипове в света, най-хубавите процесори на Qualcomm ръководят една огромна част от актуалните смарт телефони на планетата. Много от главните функционалности на телефоните идват непосредствено от чипа вътре, а не са разработка на самия производител.
Snapdragon 865
Snapdragon 865 е наследникът на тазгодишния Snapdragon 855, който идва с вградена високоскоростна 5G поддръжка, усъвършенствана снимка и запис на видео, усъвършенстван скенер за пръстови отпечатъци, усъвършенствана продуктивност в игри и Al принадлежности. Премиум телефоните, които употребяват Snapdragon 865 ще имат достъп до всички нови функционалности, само че както постоянно, зависи от производителя на апарата по какъв начин и дали обещано устройство ще се възползва от всички принадлежности на чипсета.

Ще забележим топ телефони на пазара, които употребяват Snapdragon 865 незабавно след първото тримесечие на 2020 година Qualcomm също разгласи още два процесора за мобилни телефони – чиповете от междинен клас Snapdragon 765 и Snapdragon 765G, като последният е особено основан за смарт телефони, предопределени за мобилен гейминг.
5G към този момент е тук
За разлика от Snapdragonn 855 от тази година, който ръководи Galaxy S10 и съвсем всички други флагмани, Snapdragon 865 ще включва 5G поддръжка през цялото време. С други думи, всеки телефон, който работи със SD 865, ще бъде подготвен за 5G – както за нискочестотните, по този начин и за високочестотните мрежи.

По-високите скорости за евакуиране и качване на интернет връзка са избрани като наложителна функционалност, защото 5G мрежите занапред са в разгара на разширението си през 2020 година По-специално, чипсетът Snapdragon 865 към момента няма 5G модем, интегриран непосредствено в силиция. Производителите на телефони към момента ще би трябвало да употребяват спомагателен модем Qualcomm X55. За притежателите на апаратите, които ще работят с тази настройка, резултат ще бъде оптимално достижими скорости на интернет връзката от 7,5 Gbps, което е по-бързо от съвсем всяка закрепена домашна интернет връзка по света.

Високоскоростният интернет ще отвори вратата за голям брой нови функционалности и приложения и ще усъвършенства съвсем всеки аспект от живота ни, който е привързан с потреблението на смарт телефон – от ежедневни и рутинни действия до комплицирани интервенции, обработка на наличие, потребление на апаратите в профилирани сфери (като медицината например) и доста други.
Подобрения в камерата
Какво бихте споделили за 200 – мегапикселова камера или за толкоз бърза обработка на фрагмента, с която да можете да извършите фотография с резолюция 64 мегапиксела и да заснемате 4K HDR видео по едно и също време?

Snapdragon 865 също се предлага с нов процесор за изображения, наименуван Spectra 480, за който се твърди, че е безумно бърз, само че и извънредно енергоефективен. Докато Galaxy S11 и други може да не бързат да употребяват опциите за до 200 – мегапикселова камера (все отново Galaxy S10 сега е на равнище 12-мегапикселова съществена камера), бъдещите телефони, които ще работят с процесора ще могат да оползотворят неговите благоприятни условия по безчет доста способи в интерес на потребителя.

От техническа позиция, новият процесор за изображения на Snapdragon 865 има скорост на обработката от 2 гигапиксела в секунда. Това е значимо за актуалните качества на камерата, изключително за снимането на видео, както с висока разграничителна дарба и HDR, по този начин и на занимателен кадър или с няколко камери по едно и също време, с цел да можете неотложно да превключвате сред ултрашироки, необятни и телефото камери. Qualcomm споделя, че тази оперативна скорост също икономисва сила и оказва помощ телефона да се поддържа по-хладен, когато се извършват интензивни задания като обработка на изображения.
Запис на видео
Един кадър от 8K видео се нуждае от към 33 мегапиксела, тъй че камера, която може да обработва 2 гигапиксела в секунда от данни за изображение по принцип ви разрешава да снимате 8K видео при 60 фрагмента в секунда – в случай че системата за предпазване на телефона и другият ви хардуер е изправена пред предизвикването. Това умеене за обработка на данни също би могло да помогне на повече телефони през 2020 година да снимат дълги видеоклипове със супер мудни скорости от 960 фрагмента в секунда, което е към два до четири пъти по-добро от това, което ще видите на множеството модерни премиум телефони.
Dolby Vision HDR
Освен това новият главен чип на камерата на Snapdragon 865 е първият, който ще може да снима с технологията Dolby Vision HDR за още по-добър баланс сред ярки светлини и тъмни сенки. Освентова ще може да показва над 1 милиард цвята.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР