Следващия път, когато сестра ви ви отмъкне парченце картоф от

...
Следващия път, когато сестра ви ви отмъкне парченце картоф от
Коментари Харесай

Хората, които имат сестра, са по-щастливи и оптимистични

 сестри

Следващия път, когато сестра ви ви отмъкне късче картоф от чинията ви или ви смути в компанията на родственици или другари, й простете! А най-добре и й благодарете.

Изследване на университета де Монфорт и университета Ълстър свидетелстват за това, че съществуването на сестра ви прави по-щастливи и по-оптимистични.

Изследователите изследвали 571 младежи на възраст от 17 до 25 години и разкрили, че тези, които са израснали със сестра, са по-щастливи.

Участниците попълнили психически анкети, които употребявали за оценка на редица въпроси, в това число психологично здраве и позитивен взор върху живота.

Оказва се, че сестрите насърчават своите братя и сестри да бъдат по-открити и изразителни във връзка с своите усеща, което способства за положителното психологично здраве, настояват откривателите.

Водещият професор на проучването Тони Касиди споделя:

„ Сестрите, по всичко проличава, насърчават по-откритото другарство и сплотеността в фамилията. А братята оказват различния резултат. Емоционалното изложение има основополагащо значение за положителното психическо здраве и точно сестрите го привнасят в фамилията.

При момчетата участва естествената наклонност да не приказват за нещата. Когато се събират дружно, те не си приказват за всичко. Момичетата, по принцип, странят от тази наклонност “.

По подобен метод проучване, извършено от университета Бригъм Йънг, в което са взели участие 395 фамилии с повече от едно дете, открило, че сестрата въздейства позитивно върху образуването на личността на нейния брат или сестра.

Проучването демонстрира също, че от братята също има изгода, в случай че връзката сред тях е по-любяща, а не биткаджийска.

Източник: webmiastoto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР