Следващия път, когато чуете някой да превъзнася Китайската храна и

...
Следващия път, когато чуете някой да превъзнася Китайската храна и
Коментари Харесай

Наркотици в храната - къде?

Следващия път, когато чуете някой да превъзнася Китайската храна и новаторските бизнес практики на този вид заведения за хранене, първо си спомнете за публикацията, която в този момент ще прочетете.

Преди по-малко от година International Business Times излезе с извънредно стеснителен отчет, който твърди, че най-малко 35 ресторанта в Китай са разкрити за това, че прибавят опиати към храната. Всички тези заведения за хранене са ситуирани в столицата, само че значи ли това, че единствено там може да се случи сходно нещо или по-скоро управляващите са търсили единствено на това място. Това не е първия случай на сходно посягане над храната в Китай. През 2004 година 215 ресторанта са докладвани за това, че прибавят опиати в супата и в задушените ястия с месо и картофи.

Целта на незаконното деяние е организма на човек бързо и елементарно да се пристрасти към дадената храна без да знае за какво му се хапва толкоз постоянно едно и също нещо. Освен към типа храна, обаче вие незабелязано въпреки и да не осъзнавате това нещо, се пристрастявате и към самия опиат, а това може да докара до извънредно притеснителни последици по-нататък.

Цитираната информация от формалната новинарска организация, твърди че били открити инжектирани морфин, кодеин и други мощно пристрастяващи опиати, в разнообразни ястия от нудълс до омари и задушени ястия.

Като цяло контрола над храните в Китай е извънредно занижен и е значимо сходни вести да бъдат популяризирани и споменавани по-често, с цел да предотвратят повторението им на други места по света.

 ориз с нудълс

Когато се вършат проучвания на храната там, в нея доста постоянно има съществуване на тежки метали и разнообразни типове замърсители; през 2008 година повече от 300, 000 деца се натравят от мляко с високо наличие на меламин; при сходни инспекции на доста места е намерено месо от плъхове, което е модифицирано по специфични техники и се продава за агнешко.

Безброй доста са случаите на погрешно селектирана или приготвена храна в Китай, тъй че по-добре гледайте деликатно във вашата паничка с вярата тук нещата да са по-добри.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР