Следващите пратки с ваксини ще бъдат доставени с камиони на

...
Следващите пратки с ваксини ще бъдат доставени с камиони на
Коментари Харесай

Костадин Ангелов: Останалите ваксини ще дойдат с камиони на производител

Следващите колета с ваксини ще бъдат доставени с камиони на фирмата-производител до всяка Регионална здравна ревизия. Но шегите в тази сложна обстановка са неуместни. Камионът, с който бяха доставени имунизациите в Пловдив, подсигурява необходимия температурен режим и това е потвърдено с термограф. Това разгласи в ефира на bTV здравният министър Костадин Ангелов. Ангелов се включи от вкъщи си 7 часа след имунизацията и разгласи, че не усеща никаква смяна в положението си.

" В този живот остава това, което сме създали, не остават мненията за това, което сме създали. Постарали сме се да подсигуряваме температурния режим на доставка. Камионът, с който бяха доставени имунизациите, поддържа същия режим като камиона, с който бяха доставени от Европейски Съюз. Камионът трябваше да поддържа от 2 до 8 гградуса температура и термографът демонстрира това. Но ние по този начин или другояче пренасяхме имунизациите в кашони в изсъхнал лед и това бе двойно обезпечено ", разяснява Ангелов. " Следващите количества ще се транспортират с камиони на фирмите-производители и ще бъда сложени непосредствено във фризерите на всяко едно РЗИ. Ние се готвим за тази логистика от доста време и шегите са неуместни ", разяснява Ангелов. По-рано Ангелов изясни, че доставянето на първата пратка единствено до София е било изключение, тъй като количеството е алегорично. 

Очаквам до края на 2021 година да приключим с имунизациите на искащите българи и да реализираме 70% покритие, разяснява още Ангелов. " От това, което виждам, съм окуражен, искащите да се имунизират се усилват всеки ден, страхът отстъпва пред вярата, разсъдъкът надвива над страстите ", добави министърът. Според него скупчването на доста хора вкупом за отразяване на първата имунизация е нямало по какъв начин да бъде избегнато поради огромния интерес, а за самата имунизация е определено най-голямото помещение в болничното заведение - чакалнята на болицата " Св. Анна ". " Аз не държа да бъда харесван или одобряван, държа да бъда потребен. И ще да дам всички допустимо блъграските жители да разбераг това през 2021 година ", разяснява още Ангелов.

ЗАЩИТА 

Получилите първа доза ваксина би трябвало да внимават и да се пазят до слагането на втората доза. След нея човек не би следвало да може да се болести, а при евенутална среща с вируса антителата би следвало да го унищожат. Това изясни здравният министър Костадин Ангелов след начаото на акцията по имунизиране против COVID-19 у нас.  " Докато се сътвори имунитет след първата ваксина, би трябвало да минат 20-тина дни, би трябвало да се пазят. Ваксините са идентични, само че при слагането на първата реакцията е по-слаба и по тази причина се слага втора доза ", изясни пред bTV и директорът на Националния център по заразни и паразитни заболявания проф. Тодор Кантарджиев. Той бе безапелационен, че всевъзможни приказки за " чипиране " на имунизираните нищо общо с действителността. Според Кантарджиев публичните настройки към имунизациите в България са били положителни преди ерата на Интернет, когато " всеки стартира да си написа каквото си желае ". Кантарджиев посочи, че към този момент преболедували пациенти слева да изчакат най-малко два месеца с имунизацията, тъй като имунната система е подтисната и резултатът от имунизацията няма да е огромен. 

Всички, които считат, че имунизацията трансформира ДНК-то на клетките, или може да докара до яловост, нямат никакви учредения да го настояват. Това е РНК ваксина, тя въобще не влиза в ядрото на клетката, а това е мястото, където се намира ДНК. Всеки човек, който си направи труда да прочете малко по-научна информация, ще разбере, че няма нищо такова, разяснява по Нова тв и вирусологът от Кеймбридж доктор Велислава Петрова. Тя изрази очудване от отрицателните публични настройки в страната на фона на цялостната липса на достъп до ваксини в голяма част от страните по света. България има шанс да е една от дребното страни с достъп до ваксина, посочи Петрова. 

 

 

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР