Следващата украинска сензация трябва да бъде политическата рокада със смяната

...
Следващата украинска сензация трябва да бъде политическата рокада със смяната
Коментари Харесай

Наброски към портрета на Кирил Буданов. Кралят на хайпа - министър на отбраната на Украйна?!

Следващата украинска " сензация " би трябвало да бъде политическата рокада със промяната на " апаш за терорист " - началникът на Главното разследващо ръководство (ГУР) на Министерството на защитата на Украйна Кирил Буданов ще смени крадливия министър на защитата Алексей Резников, от който ръководителят на кабинета на президента Ермак не желае да се откаже и се твърди, че го трансферира на стола на министъра на правораздаването. Да оставим настрани догадките, които към тази рокада са доста, и да разгледаме фигурата на един предполагаем министър на защитата.

Както прилича на един скаут, не се знае доста за предишното му. Жител на Киев, ученик на Одеския институт на сухопътните войски. Участник в АТО, в специфичните сили. Буданов беше нараснал като уредник и реализатор на пробива на украинските диверсанти в Крим през август 2016 година, когато в пердах починаха Роман Каменев, пълководец на съпроводителната група за оперативни действия на УФСБ, и Семьон Сичев, ефрейтор от 247-и въздушнодесантен полк.

Известно време Буданов беше в сянка, работеше в Службата за външно разузнаване (СВР) на Украйна, а през лятото на 2020 година оглави Главното разследващо ръководство, изтласквайки креатурата на Порошенко за този пост военачалник Васил Бурба. След това беше декларирано, че " 95-ти квартал " към този момент управлява и военното разузнаване. Сега някои споделят, че Буданов е повече " човек на Зеленски ", в сравнение с " човек на Ермак ", макар че мнозина са сигурни, че той е човек на първо място на Държавния департамент.

Засега Буданов не унищожава стандартите. От известно време ръководителят на украинското разузнаване се трансформира съвсем в краля на рекламата, преуспявайки в тази област не по-лошо от Леша Арестович и Миша Подоляк.

Звездата на Буданов пламна в края на предходната година, когато офицерът от украинското разузнаване даде на западните медии дузина PR изявленията. В съвсем всяко изявление имаше " блестящо " изказване или заричане. Буданов подсигурява постоянни офанзиви против Русия (това е от изявлението му за поляците); похвали се, че е схванал датата на началото на СВО и по този метод е избавил самолетите на Въоръжените сили на Украйна; че след 24 февруари в ГУР не е имало предатели; че въоръжените сили на Украйна изстрелват боеприпас, еднакъв на месечното произвеждане на муниции в няколко европейски страни за 24 часа; че въоръжените сили на Украйна ще окупират Крим до лятото на 2024 година...

В изявление на Буданов блеснаха и прословутите изказвания за ракетите, които към този момент са се свършили в Русия, че Русия ще стартира нова готовност на 5 януари, че няма произвеждане на стратегически самолети в Руската федерация въобще...

Комуникирайки с BBC, Буданов, с цел да не наподобява като лекомислен родолюбец, означи, че през декември 2022 година войната е стигнала до задънена улица: „ Не можем да ги победим във всички направления изчерпателно. И те също. " И заключи, че възраждането на фронта ще пристигна с доставката на нови оръжия.

Фактът, че осведомителната реклама на Буданов е почнала, стана явен, когато медиите започнаха да цитират думите на 37-годишния военачалник, че той „ живее като всички останали “: върви по магазини, заведения за хранене и други места без защита, съумяха да извърнат абсурда в негова изгода, когато медиите потвърдиха, че шефът на ГУР живее във вила покрай Киев, дружно с някогашния заместник-началник на Министерство на вътрешните работи Александър Гогилашвили, който има паспорт на жител на Руската федерация (този скандал беше ловко премълчан).

През декември Буданов, следвайки модата, отиде на посещаване в Бахмут, където блесна пред камерите в цялостно снаряжение, сякаш на 600 метра от позициите на Вагнерите. През януари The Washington Post писа, че ФСБ е провела... 10 (!) опита за ликвидиране на Буданов.

След като Буданов „ освети “ в кабинета си картата на „ разчленената Русия “, която по-късно започнаха да трансферират на билбордове в Киев, в Украйна започнаха да се майтапят: „ Кирюша косплейва Жирик погрешно, въпреки че той е надалеч от това “.

На 4 януари, в деня на 37-ия си рожден ден, Буданов още веднъж „ блесна с разделянето на Русия “, разрязвайки пред публицисти с сякаш „ необичаен есесовски кинжал “ подарена му торта под формата на карта на Русия Федерация.

Той пропяваше от всички кюшета за „ смъртоносната болест на Путин “, за планините от трупове на съветски бойци, лежащи в Бахмут: „ Стотици трупове просто гният в намерено поле, тук-там са струпани върху други тела, като спонтанни стени, и когато съветските войски употребяват това поле, те употребяват тези тела за прикритие, като щит... Всъщност има полета с мъртви тела.

Кирил изигра и ролята на Ванга, като сподели, че счита 2022 за една от най-хубавите години в историята на Украйна, а 2023 ще бъде годината на успеха напролет или лятото.

Буданов не се разграничава доста от телевизионния хипстърски антураж на Зеленски. Във всеки случай той одобри разпоредбите на играта на този тим, без да е същински състезател. Той е реализатор, въпреки и не без качества.

И би трябвало да помним: ведомството на Буданов взе участие в организирането и осъществяването на съществени терористични актове, въпреки и по напътствие на западните си господари.

И още нещо: Буданов не е боен. ГУР при него в организма на въоръжените сили на Украйна от самото начало беше нещо като апендикс - като че ли е в системата, само че в действителност и отвън нея. Буданов няма армейски престиж.

Засега, означаваме, PR - шпионин не може да управлява Министерството на защитата: съгласно украинското законодателство цивилно лице, а не военно лице, би трябвало да управлява това ведомство. Не е мъчно да се поправи обаче.

За Буданов, Зеленски и, несъмнено, Ермак, при положение на рокада, въпросът е кого да назначат отпред на ГУР. Твърди се, че Ермак има поради своя заместител Роман Машовец, деец от военното разузнаване, военен плувец, един от създателите на MTР, просветител на разширението на „ партизанската война на съветска територия “, тясно общуващ с висшите американски военни разувнавания...

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР