Следващата учебна година ще започне на 15 септември. Дебатите продължават

...
Следващата учебна година ще започне на 15 септември. Дебатите продължават
Коментари Харесай

Диян Стаматов: Следващата учебна година ще започне на 15 септември

Следващата образователна година ще стартира на 15 септември. Дебатите не престават интензивно, опциите са доста. Това сподели за Bulgaria ON AIR някогашният зам.-министър на образованието и шеф на 119-о учебно заведение Диян Стаматов.

„ Основната концепция на просветителния министър е дните, които бъдат удължени с по-ранно започване на образователната година, да бъдат употребявани оптимално за почивка. Да се сътвори периодично повтаряне на образователно време и почивка, които са малко по-различни от тези сега ", добави още Стаматов.

Според него българските възпитаници се намират в " златната среда " при съпоставянето им с децата от други страни.

„ Много може да се желае, с цел да сме доста по-напред, само че сега действителността е тази “, сподели Стаматов.

" Изненада беше, че единствено за 24 ч. просветителната ни система се пренастрои от присъствено в отдалечено. Тази самобитна професионална магия е в следствие от изненадата на опциите на учителите. Със сигурност сме доста напред в дигитализацията. Въпреки всичко, твърдото ми разбиране е, че образованието би трябвало да бъде в учебно заведение - присъствено ", сподели Стаматов.

По думите му частните уроци са съвсем българска традиция, а отсега нататък все по-често ще виждаме обстановка, в която учебното заведение и различните просветителни действия ще демонстрират това, което са си откраднали от отдалеченото образование.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР