Следващата седмица излиза новата версия на популярната Linux дистрибуция Ubuntu

...
Следващата седмица излиза новата версия на популярната Linux дистрибуция Ubuntu
Коментари Харесай

Ubuntu 18.10 ще включва Gallium 9 и последната версия Mesa 18.2.2

Следващата седмица излиза новата версия на известната Linux дистрибуция Ubuntu – Ubuntu 18.10 Cosmic Cuttlefish , в която са добавени няколко обилни нововъведения.
Mesa 18.2.2
Днес се появи информация, че в операционната система Ubuntu 18.10 е добавена новата Mesa версия 18.2.2.

Новата версия има редица усъвършенствания, по-важните от които са поддръжката на VGA GPU, съгласуемост с OpenGL 4.4 и разширени настройки за хибридните процесори на AMD. Това значи, че Cosmic Cuttlefish ще излезе с най-новите графични драйвери и ще е в доста добра форма за игри.
Gallium 9 Nine
Gallium 9 е версия на DirectX 9. с отворен сорс код. С други думи, това е архитектура за графични драйвери с отворен код, която е част от плана Mesa (свободната реализация на OpenGL). Нов миг в Nine е тракерът на положението на Direct3d 9. Това изобретение ще даде опция на Linux потребителите да се радват на игрите, основани за Windows DX9 при цялостна резолюция.

От другите нововъведения можем да изброим, че Linux ядрото е актуализирано до 4.18, добавена е опция за криптиране на дисковите дялов благодарение на VeraCrypt, в Ubuntu Server се предлага новия инсталатор Subiquity и други.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР