Следващата генерация в тениса настъпва с все по-бързо темпове в

...
Следващата генерация в тениса настъпва с все по-бързо темпове в
Коментари Харесай

В тийнейджърския сблъсък в ИУ: Гоф не остави шансове на финалистката от Аделаида!

Следващата генерация в тениса настава с все по-бързо темпове в челните позиции на международната класация и постоянно ставаме очевидци на впечатляващи триумфи от мъже и дами, намиращи се към момента в тийнейджърска възраст. Две от най-видните представителки на новото потомство пък са точно 18-годишната Линда Носкова, останала в ролята на подгласничка в Аделаида при започване на сезона, и Кори Гоф, която през днешния ден навършва 19 години.

Жребият за WTA 1000 конкуренцията в Индиън Уелс пък изправи точно двете млади очаквания на тениса една против друга в третия стадий на надпреварата, като макар привидно равностойния процес на събитията, то американката потвърди статута си на международна номер 6 и се поздрави с успеха, пристигнала за час и 19 минути на корта - 6:4 6:3. По този метод локалната фаворитка Коко се класира за осминафиналната фаза в пустинния град и ще срещне Ребека Патерсон.

Още през цялото време на дуела Гоф стартира да упражнява сериозен напън върху подаването на чехкинята, която трепна и прибегна до нараснал риск в дейностите си, който провокира куп грешки и пробивът в актива на домакинската представителка беше реалност. Впоследствие международната номер 54 дочака своя късмет в осмия гейм, когато навлезе в темп и разполагаше с точка за изтриване на пасива си от брейк, само че финалистката от Ролан Гарос остана невъзмутима и удържа началния си удар, с цел да запише откриващия сет на сметката си.

С настъпването на втората част Коко продължи да развива играта си и последователно откри дълготраен надзор над протичащото се, с което си заслужи преимущество от пробив в актива. Носкова от своя страна по този начин и не успяваше да откри противопоставяне против безгрешния тенис на своята връстничка, до момента в който Гоф имаше комфорта да пресира сервиса на противничката си и дублира преднината си, узаконявайки своята победа.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР