Следственият комитет (СК) на Русия посочи основните версии за катастрофата

...
Следственият комитет (СК) на Русия посочи основните версии за катастрофата
Коментари Харесай

Руските следователи назоваха версиите за авиокатастрофата на Шереметиево

Следственият комитет (СК) на Русия уточни главните версии за злополуката с пътническия аероплан на летище " Шереметиево " , оповестяват ТАСС и други съветски медии.

Комитетът преглежда редица версии за злополуката на Sukhoi Superjet 100, измежду които са незадоволителна подготовка на водачите, диспечерите и лицата, провели техническата инспекция на борда, а също по този начин нередовност на машината и неподходящи метеорологични условия , разгласи пред публицисти формалният представител на Семеен кодекс Светлана Петренко.

По време на случая на борда на самолета е имало 78 души , в това число три деца и петчленен екипаж. Непосредствено след кацането са евакуирани 33 пасажери и 4 члена на екипажа . 41 души са починали.

ТАСС осведоми, базирайки се на източници от правоохранителните органи, че множеството от жертвите са починали в резултат на отравяне от дима.

Самолетът " Сухой Суперджет 100 " на самолетната компания " Аерофлот " е изпълнявал полет от Москва за Мурманск, само че е изискал да се върне и да кацне спешно на столичното летище.

Самолетът се възпламени при спешно кацане на столичното летище . Според командира на самолета и други членове на екипажа машината е била ударена от гръмотевица, което довело до пораждане на проблеми с автоматиката.

Видео от охранителна камера демонстрира по какъв начин самолетът каца, отскача и по-късно задната част на самолета се удря в пистата.

New footage of Aeroflot #SU1492 footage shows the Sukhoi Superjet 100 bounced on landing, with a second impact causing the landing gear to collapse + fire pic.twitter.com/2sP0MABan5
— Alex Macheras (@AlexInAir) May 6, 2019
По-рано стана ясно, че са извадили " черните кутии " от самолета.

Няма данни за потърпевши български жители.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР