Следователите трябва да изразят становище за това кой би бил

...
Следователите трябва да изразят становище за това кой би бил
Коментари Харесай

Правосъдният министър контра на Гешев за избора на топ следовател

Следователите би трябвало да изразят мнение за това кой би бил най-подходящ за ръководител на Националната следствена работа. Това съобщи на брифинг служебният правосъден министър Крум Зарков.

„ Разбрах, че основният прокурор и двама от членовете на прокурорската гилдия на Висш съдебен съвет са упражнили правото си на номинация за шеф на Националната следствена работа. Такова право има и министърът на правораздаването, само че нашият метод ще е различен ”, сподели Зарков. 
-->

„ Призоваваме следователите да изразят мнение кой би бил най-подходящ. България познава доста избори в правосъдната власт. Обикновено противоречиви. Следващите 2 седмици следователите да кажат коя е тяхната номинация ”, съобщи правосъдният министър.

Той изясни, че идващите 2 дни у нас ще има задача на Венецианската комисия. „ С прокуратурата и Висш съдебен съвет ще обсъждаме варианти за следствие на Гешев. Ще обсъдим и Закона за правосъдната власт в частта етичната част за Инспектората ”, сподели Зарков.

Няма да се поколебаем да си осъществим пълномощията. Но идващите две седмици прокурорската гилдия има варианти магистратите да си кажат.

Предложенията на Надежда Йорданова за следствие на основния прокурор и отводите това да се направи ще се разискват с Венецианската комисия, която ще има срещи и с Иван Гешев и заместниците му.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР