Следим с тревога повишаването на случаите в София. Трудно решение

...
Следим с тревога повишаването на случаите в София. Трудно решение
Коментари Харесай

Фандъкова: С 35% повече хоспитализирани за последните 10 дни, с 36% повече в интензивните отделения


Следим с паника повишението на случаите в София. Трудно решение трябваше да бъде взето. Това съобщи столичният кмет Йорданка Фандъкова , представена от БГНЕС.

Ситуацията в София изисква налагането на по-твърди ограничаващи ограничения. 35% имаме нарастване за последните 10 дни на броя на приети в болница те. Тази заран в лечебните заведения на София има над 2100 пациенти. 36% е растежът на хората, които се нуждаят от интензивно лекуване.

Трети ден новите случаи в София са над 1000. Броят на повикванията към незабавна помощ е доста висок. Имаме растеж на децата, които се разболяват и които се нуждаят от лекуване в лечебните заведения, и разболяването на от ден на ден младежи, добави Фандъкова.

За децата, които имат потребност от психолози, ще бъде позволено да посещават психолозите си. Продължава и мярката за хората в неплатен отпуск да получават финансова поддръжка в размер на 75% от тяхното възнаграждение. С повече дисциплинираност и схващане, ще можем за доста по-кратък период от време, да помогнем и да понижим натиска върху лечебните заведения, добави Фандъкова
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР