След зимните месеци, когато климатичните инсталации в автомобилите се използват

...
След зимните месеци, когато климатичните инсталации в автомобилите се използват
Коментари Харесай

Как да почистим климатика на колата сами?

След зимните месеци, когато климатичните съоръжения в колите се употребяват рядко или пък изобщо не се включват, в системата се развиват голям брой бактерии, които освен миришат неприятно, само че и могат да доведат до разнообразни болести. Методите за разчистване на климатика са доста, само че множеството се правят в профилирани сервизи, а цената за услугата не е ниска.

Има обаче и един способ, който напълно не е безценен и съгласно експертите прочиства сносно климатичната апаратура. Трябва да знаете, че не въздуховодите са мястото, където се развиват най-вече бактерии в инсталацията, а скрият под торпедото изпарител. Той може елементарно да бъде измит с един препарат, който се продава свободно в аптеките.

Става дума за антибактериален разтвор за промивки на рани Urgo Chlorhexidine, който коства от порядъка на шест лв.. Той съставлява антисептик и дезинфектант, който е деен против доста типове бактерии, вируси, бактериални спори и гъбички. Въпросният разтвор се смесва с чист алкохол. Получената течност се сипва в кутията под въздушния филтър, привеждате " палите " колата и включвате климатика на макс.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР