След заседание на коалиционния съвет на ГЕРБ и Патриотите вицепремиерът

...
След заседание на коалиционния съвет на ГЕРБ и Патриотите вицепремиерът
Коментари Харесай

Валери Симеонов се извини, остава вицепремиер

След съвещание на съдружния съвет на ГЕРБ и Патриотите вицепремиерът Валери Симеонов даде ексклузивен брифинг, с цел да сервира извиненията си към всички наранени от скандалното му изявление по адрес на майките на деца с увреждания.

"По гледище на съдружния съвет сервирам своите извинения на всички, които са се обидили, или са се почувствали афектирани ", уточни Симеонов на брифинга. Той не даде опция на медиите за въпроси и бързо се запъти към постоянното държавно съвещание.

"По никакъв метод не съм целял да обидя, който и да било ", уточни още вицепремиерът.

Валери Симеонов добави, че към този момент няколко пъти е обяснил изявлението си и отношението си към децата инвалиди, тези с увреждания и изобщо към хората с увреждания, защото самият той е пострадал в това отношение в своето семейство и също е подпомагал с каквито средства му е допустимо на такива хора и деца с увреждания

Явно водачите на ръководещите партии са стигнали до решение Симеонов да не подава оставка, каквито са настояванията на протестиращите майки, Българска социалистическа партия и на "Атака ".

Пръв на срещата в Министерския съвет дойде Волен Сидеров. Той заяви пред репортерите, че носи остарели издания с изявления за Валери Симеонов - "за архива на Бойко Борисов ". "Отивам да занеса на Борисов за неговия списък - по какъв начин Валери Симеонов е предложил да се отдръпна от политиката като Доган и счита, че хората желаят непоклатимост без Бойко Борисов. Това е от 2016 - 2017 година ", уточни водачът на "Атака ".

Междувременно Народното събрание отхвърли предлагането на Българска социалистическа партия за чуване на Валери Симеонов. След заявления от парламентарните групи ще стартира гласуването на третия избор на съмнение към държавното управление, иницииран от социалистите поради положението в бранш Здравеопазване.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР