Руският министър на отбраната Сергей Шойгу обяви, че украинските войски

...
Руският министър на отбраната Сергей Шойгу обяви, че украинските войски
Коментари Харесай

Шойгу: Украинските войски са в отстъпление по цялата фронтова линия

Руският министър на защитата Сергей Шойгу разгласи, че украинските войски са в оттегляне по цялата фронтова линия, оповестява Ройтерс и Агенция Франс Прес.

" Руските войски не престават да срутват системата от опорни пунктове на съперника по продължение на цялата линия на прикосновение. Въоръжените сили на Украйна се пробват да удържат обособени позиции, само че под нашия напън са принудени да отстъпват. От началото на годината взехме под надзор 547 квадратни километра в новите райони на страната ", сподели съветският боен министър пред висши военни командири.

Под " новите " райони Шойгу има поради украинските области, анексирани нелегално от Руската федерация преди две години. В съпоставяне с данните, показани от него преди месец, руснаците са завладели за последния месец повече от 140 квадратни километра - с трийсетина повече от данните на изследователския център Belfer на Харвардския университет.

Руската войска наближава град Курaхове в Донецка област. В резултат на нейния обстрел през днешния ден починаха двама локални поданици. Поразени бяха многоетажни здания.

Украинската войска се пробва да спре съперника при Часов Яр. Командващият сухопътните сили Олександър Павлюк обаче означи пред вестник " Таймс " (Times), че силите са неравни, като по думите му, " съветската войска има цялостно предимство в авиация и десетократно в артилерия ", оповестява БНР.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР