След захранената от медии и социални мрежи истерия с цените

...
След захранената от медии и социални мрежи истерия с цените
Коментари Харесай

Нови мазни номера

След захранената от медии и обществени мрежи нервност с цените на горивото предходната седмица, която прерасна и в политически конфликт сред ръководещите и ГЕРБ, пристигна ред и на епизод 2: нервност с олиото.

Всичко стартира с репортажи още предходната седмица, в които производители предвидиха, че поради войната в Украйна цената ще скочи двойно. Речено - сторено: литърът тук-там, изключително в дребните магазини, удари 5-6 лева Голяма верига направи грешката да пусне промоция на избран бранд за 2.99 лева и опашките се извиха от ранни зори, напомняйки за едни други времена. Пред един магазин се стигна до пердах, разправии и посинели ръце, пред различен пък възрастен мъж умря посред 300-метрова опашка. За да няма нови произшествия, хипермаркети анулираха планувани промоции.

Вълненията не секнаха и от уверенията на сдружението на огромните търговски вериги, че макар рецесията в Украйна складовете са цялостни и няма дефицит на храни. Пред камерите на централните излъчвания възрастни дами призоваваха за контролиране на цените и проклинаха пазарната стопанска система.

Вицепремиерът Нинова пък отново имаше мотив да се изяви в новата си роля на герой със спекулата. " Производствената цена на литър олио е 2 лева Сами разбирате, че разликата от 2 до 5 не е оправдана облага, нито е опрощение за нарасналите цени на горивата ", сподели тя на специфичен брифинг.
Реклама
Разбира се, тематиката завладя и обществените мрежи, където опашките за олио станаха мотив за ново опълчване - дали е от сиромашия или дивотия.

И още веднъж не бе подмината и политическата нишка в нервността. " Производителите са 5-6, само че са близки до Бойко и тормозят хората. Много ГЕРБ-аджийски пари се появиха в земеделието и надуха цени на наеми, лъжат, че нямало гориво, олиото било скъпо... ", съобщи пред " Евроком " позабравеният аргобизнесмен Светослав Илчовски, който нашумя преди няколко месеца с обвинявания в корупция към някогашните ръководещи и доближени до тях предприемачи.

Интересен подробност в историята е, че сходни нервности за цените на горивата и олиото се появиха и в прилежаща Румъния, което неизбежно повдига подозрения, че всичко може да е дирижирано. Самите ръководещи даже допуснаха кои артикули ще са на мушката на спекулата в епизод 3: брашно, яйца и захар, споделя зам-министърът на земеделието Иван Христанов пред " 24 часа ".
Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Тема Медийна сергия
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР