Слънце, море, мениджър със замечтан поглед, облечен в официален костюм,

...
Слънце, море, мениджър със замечтан поглед, облечен в официален костюм,
Коментари Харесай

Мис и Мистър Мокър костюм

Слънце, море, управител със замислен взор, облечен в формален костюм, влажен до колене. Тази картина има за цел да осведоми български, британски, полски и румънски туристи, че няма замърсяване в Черно море след взривяването на язовир " Нова Каховка " в Украйна, и по опция да ги убеди да посетят морските ни курорти. Комуникационната акция с мото " Чисто е " е на Българската асоциация на експертите в мениджмънта на хотели и стартира в края на предходната седмица, като пропагандира шефовете на хотели по Черноморието да се снимат в публично облекло, нагазили във водата.Инициативата започва с обява във Фейсбук страницата на Сдружението на заведенията в България и единствено за няколко дни беше споделена стотици пъти. Това обаче не е вследствие на внезапно усилване на интереса към морския туризъм в България. Реакцията на хората беше от объркана до подигравателна и повдигна въпроси по отношение на смисъла и успеваемостта на акцията.

Слънце, море, управител със замислен взор, облечен в формален костюм, влажен до колене. Тази картина има за цел да осведоми български, британски, полски и румънски туристи, че няма замърсяване в Черно море след взривяването на язовир " Нова Каховка " в Украйна, и по опция да ги убеди да посетят морските ни курорти. Комуникационната акция с мото " Чисто е " е на Българската асоциация на експертите в мениджмънта на хотели и стартира в края на предходната седмица, като пропагандира шефовете на хотели по Черноморието да се снимат в публично облекло, нагазили във водата.

Инициативата започва с обява във Фейсбук страницата на Сдружението на заведенията в България и единствено за няколко дни беше споделена стотици пъти. Това обаче не е вследствие на внезапно усилване на интереса към морския туризъм в България. Реакцията на хората беше от объркана до подигравателна и повдигна въпроси по отношение на смисъла и успеваемостта на акцията.

Според описанието на сдружението фотосите на мениджъри в мокри костюми имат за цел да дадат гаранция за чистотата на черноморското крайбрежие, като застават зад това обръщение с лицата и имената си. Към началото на акцията гаранция за това дават общо петима мениджъри от три разнообразни хотела, присъединили се със лични фотоси. Инициативата обаче съумя да предизвика въображението на повече консуматори, които сътвориха голям брой колажи на хора с противогаз в морето или на Ричард Алибегов, ръководителя на друга организация - Българската асоциация на заведенията, изобразен като Посейдон - богът на морето. Последната концепция даже хареса на сдружението, което показа колажа във Фейсбук с обръщение, че възприятието за комизъм е значимо в туризма, което единствено усили терзанията, че фотосите на " Мениджър влажен костюм " в действителност са напълно съществени.

Проблемите на морския ни туризъм са доста и единствено един от тях е терзанието на туристите за положението на водата, което може да се реши със сериозна и целенасочена осведомителна акция. Но даже при чисто черноморско крайбрежие остават противоречивото качество на обслужването, повишаващите се цени, съмнителните концесионери на плажовете и презастрояването. Дори при съвършена реклама (от каквато сме доста надалеч към момента) проблемите остават. Защото в случай че положението на водата в Черно море не зависи директно от мениджърите на хотелите и заведенията за хранене в курортите, то решенията на доста от останалите проблеми са в техните ръце. Но това изисква старания, а те не престават комфортно да си затварят очите за действителните аргументи редица български и задгранични туристи да избират плажовете в Гърция да вземем за пример. Чак когато проблемите бъдат решени, може да влезе в действие смислена, дълготрайна и професионално направена информационна акция. Защото не е правилно, че няма неприятна реклама. Има.
Реклама Свързани публикации Каравана за шерване, към този момент на българското море 3 юни 2023, 13:00 Варна, морето, разрушените здания 27 май 2023, 09:26 Островът на изоставените съкровища 6 май 2023, 10:23 Летен сезон по време на война 13 май 2022, 06:32
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР