България и Румъния са просто бази на НАТО... В България

...
България и Румъния са просто бази на НАТО... В България
Коментари Харесай

Медийна сергия | Война и мир вместо вечна дружба

" България и Румъния са просто бази на НАТО... В България цялото крайбрежие са наши жители. Те ще стартират да стачкуват, не се тормозете. В този смисъл няма проблеми. Това не са страните, с които си коства да се лигавим. " Автор на следващото съветско безсрамно изявление по адрес на страната ни е депутатът Пьотр Толстой - зам.-председател на долната камара на съветския парламент и праправнук на Лев Толстой, създателя на популярния разказ " Война и мир ". В края на предходната седмица именитият потомък беше посетител в предаването " 60 минути " на пропагандистката Олга Скабеева по телевизионния канал " Россия-1 ". Там той разви своята визия за напрежението в Черноморския район и бе непосредствено питан дали Русия е подготвена да води война с страни като Турция, Румъния или България.

" България и Румъния са просто бази на НАТО... В България цялото крайбрежие са наши жители. Те ще стартират да стачкуват, не се тормозете. В този смисъл няма проблеми. Това не са страните, с които си коства да се лигавим. "

Автор на следващото съветско безсрамно изявление по адрес на страната ни е депутатът Пьотр Толстой - зам.-председател на долната камара на съветския парламент и праправнук на Лев Толстой, създателя на популярния разказ " Война и мир ". В края на предходната седмица именитият потомък беше посетител в предаването " 60 минути " на пропагандистката Олга Скабеева по телевизионния канал " Россия-1 ". Там той разви своята визия за напрежението в Черноморския район и бе непосредствено питан дали Русия е подготвена да води война с страни като Турция, Румъния или България.

За разлика от своя прапрадядо, Толстой подцени мира и се концентрира главно върху войната. " Просто ще ги цапардосаме ли ", през смях подметна Скабеева след пренебрежителния коментар. " Ще ги цапардосаме, само че първо би трябвало да довършим в Украйна, Оля ", стремително и самонадеяно отвърна младият Толстой.

— Anton Gerashchenko (@Gerashchenko_en)
Макар да е просто следващата проява на тотално неуважение към България, изявлението на съветския политик закономерно предизвика дребна политическа стихия у нас. " Някой на Изток си мисли, че още живее в 1944 година и може да вършее със сърпа и чука, единствено че тук сме България - Европа ", написа във фейсбук профила си депутата от ПП-ДБ Ивайло Мирчев. И добави, че съгласно него е наложително дипломат Митрофанова да даде пояснение за какво зам.-председателят на съветската " Дума " твърди, че " българското Черноморие било в действителност съветско ". В сряда парламентарната група на ПП-ДБ публично изиска от българските спецслужби да създадат инспекция във връзка изказването, оповестяват множеството водещи медии у нас.
Реклама
Изказването на зам.-председателя на съветската Дума Пьотр Толстой е " безочливо, неприемливо, недопустимо и не кореспондира с интернационалното право ", разяснява пред " Нова телевизия " и зам.-министърът на защитата Атанас Запрянов. Според него обаче то не би трябвало да се приема като директна военна опасност, а повече като агитация и като " признак за мисленето в близкото обграждане на Путин ". " Отговорът при вероятно нахлуване на НАТО от Русия ще бъде освен на територията на нападнатата страна. Той ще бъде по всички съветски военни обекти ", обобщава Запрянов.

Три дни след словоизлиянията си в ефир Толстой даде на заден и дефинира изявлението като " хумористично ". Не пожела обаче да се извини.
Свързани публикации " Новатек " е напът да измести " Газпром " като главен снабдител на газ от Русия за Европа 23 юли 2023, 10:27 " Росенец " може да е стъпка към промяната на собствеността на " Лукойл Нефтохим Бургас " 20 юли 2023, 06:15
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР