След загуба и две поредни равенства във Висшата лига Арсенал

...
След загуба и две поредни равенства във Висшата лига Арсенал
Коментари Харесай

Феноменален гърмеж от Йозил прогони свраките

След загуба и две следващи равенства във Висшата лига Арсенал се върна на правилния път. В 18-ия кръг хората на Арсен Венгер имаха цялостно предимство против гостуващия Нюкасъл, само че го победиха единствено с 1:0. Разликата пристигна от удивително попадение на Месут Йозил, който се разписа преди почивката. „ Топчиите” сигурно заслужаваха много по-изразителен триумф, но против себе си имаха изигралия съвсем съвършени 90 минути вратар Роб Елиът.

Гостите бяха наясно, че ги чака доста тежък следобяд на „ Емиратс” и още в 4-ата минута получих първите си уверения по въпроса. Александър Лаказет беше изтърван на чудесна позиция в пеналта, като вратарят Роб Елиът съкрати в точния момент дистанцията, с цел да избави.

В 13-ата като по знамение „ артилеристите” към този момент не водеха в резултата. Домакините построиха една от марковите си офанзиви, топката преми на през Йозил и по този начин Алексис Санчес получи късмет да означи. Изстрелът на чилиеца от към 14-15 метра прелетя над гредата. Само секунди по-късно младокът Ейнсли Мейтланд-Найлс беше на сантиметри да порази задачата с топовен шут, който мина около десния дирек.

Логичноото се случи малко след средата на полувремето. Защитата на Нюкасъл не съумя да почисти топката след изстрел на Алексис, а кълбото се подвигна високо и потегли да пада в зоната зад точката на дузпата. Йозил даже не се поколеба, а мигновено шутира от воле по диагонала, забучвайки кълбото право под гредата – 1:0.

В 38-ата минута домакините заслужаваха да водят с повече. Йозил реализира превъзходен набег към вратата и излезе самичък против вратаря, който излезе навременно, с цел да предотврати заплахата.

След почивката се видя активизация в редиците на „ свраките”, които имаха няколко нелоши обстановки единствено в границите на секунди. В 56-ата минута първо Лаказет пропусна чиста обстановка за „ топчиите”, а след това пристигнаха ситуациите за Нюкасъл. Мат Ричи се озова на добра позиция пред наказателното поле и натисна спусъка, шутирайки над гредата. Далеч по-добре се оправи в 58-ата Джейкъб Мърфи, който провокира отлично избавяне от Петър Чех.

В 66-ата Алекс Иуоби съвсем означи за Арсенал. Нигерийският национал получи топката в непосредствена непосредственост и насочи шут, който във всеки различен случай щеше да бъде гол, само че Роб Елиът отвърна с феноменално избавяне.

Четвърт час преди края Джак Уилшър имаше всички предпоставки да ликвидира интригата. Оливие Жиру сътвори обстановката за британския футболист, като още веднъж Елиът обра овациите с невероятна интервенция.

В 79-ата минута единствено мъничко шанс не стигна на „ свраките” за изравняването. Хоселу нанесе мощен шут от 20-ина метра, а топката рикошира съществено от тялото на Лоран Кошчелни. Петър Чех щеше да е беззащитен, в случай че кълбото се бе насочило в очертанията на вратата, само че то мина около страничната греда.

Победата разреши на Арсенал да се върне най-малко краткотрайно в топ 4 на класирането. С 33 точки лондончани са четвърти, на 5 пункта зад третия Челси. Нюкасъл записва своето 11 проваляне в 18 мача и с 15 точки към този момент е под чертата на 18-а позиция.

Висша лига на Англия, 18-и кръг, резултати от събота:

Лестър - Кристъл Палас 0:3

Брайтън - Бърнли 0:0

Челси - Саутхемптън 1:0

Уотфорд - Хъдърсфийлд 1:4

Арсенал - Нюкасъл 1:0
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР