След зачестели проблеми в железопътния транспорт, министърът на транспорта и

...
След зачестели проблеми в железопътния транспорт, министърът на транспорта и
Коментари Харесай

Какво искаме да купим от Германия

След зачестели проблеми в железопътния превоз, министърът на превоза и известията Георги Гвоздейков съобщо,че търсим благоприятни условия за закупуване или наемане в къси периоди на нов железопътен преносим състав, като сме изпратили запитвания и до няколко компании от Германия. Това го посочи по време на среща с посланика на Федерална република Германия у нас Ирене Планк, оповестиха от пресцентъра на министерството.

" Нашата упоритост е да стартираме в незабавен порядък дълго чаканата рационализация на жп превоза, за която от десетилетие единствено се приказва, само че няма значителен прогрес “, съобщи Гвоздейков. Той показа стъпките, които са подхванати досега и акцентира, че е значимо какви ще бъдат резултатите от пазарното изследване, за което към момента се чакат отговори от няколко компании. Посланик Ирене Планк акцентира, че Германия има подготвеност да спомага на България в процеса по модернизиране на този превоз.
-->
Двамата разискаха и прехвърлянето на ръководството на пристанищен терминал „ Росенец “ към страната след прекратената концесия на 15 август 2023 година Министър Гвоздейков изясни, че скоро ще бъде подписано съглашение с " Лукойл “ и не се чака да има спиране на работния развой на терминала.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР