След взрива в жилищен блок във Варна прокуратурата с подробности

...
След взрива в жилищен блок във Варна прокуратурата с подробности
Коментари Харесай

Остава неясна причината за взрива в блок във Варна


След гърмежа в жилищен блок във Варна прокуратурата с детайлности за случая. 66- годишният Веселин Димитров, за който се допуска, че е предизвикал гърмежа във Варна, е разгласен за общодържавно търсене, обявиха преди минути от прокуратурата в града.

„ Ще се въздаржа от коментар за съответни аргументи за гърмежа. Все още не е ясно кое се е първо – пожарът или гърмежът. Последвал е пожар или в началото е имало пожар, вследствие на което е последвал и гърмежът. Хората са били разбудени от гърмежа. Няма очевидци, които да потвърдят дали какво се е случвало преди самия взрив”, уточни окръжният прокурор на Варна Красимир Конов.

„ По първична информация стана ясно, че мъжът е изнасял багаж от взривения апартамент цяла нощ и беше призната от всички като достоверна. В хода на следствието и разпитите на място на очевидци се оказа, че това не е по този начин. Съседи са чули звук, който са определили като преместване на мебели”, добави Конов.

„ Няма данни за негово психическо положение, което да буди терзание. Разпитани са негови близки и родственици. Днес продължаваме с определяне на други хора от неговия кръг. Продължаваме с разпитите през днешния ден. Предвиден е и спомагателен олед на местопроизшествието”, добави окръжният прокурор.

„ Веселин Димитров е разгласен за общодържавно търсене. Жената, с която той живее е разпитана. Няма удостоверение, че в жилището е имало взривни вещества”, изясни Конов.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР