След вчерашния така атрактивен футболен двубой между националните отбори на

...
След вчерашния така атрактивен футболен двубой между националните отбори на
Коментари Харесай

Националите се стягат за параолимпиадата, професионализмът е на ниво!

След вчерашния по този начин атрактивен футболен дуел сред националните тимове на България и Косово, който приключи в интерес на гостите, няколко неща напъпиха под формата на въпроси в главата на целокупното население:

Първо – в случай че футболистите от националния си сменят местата с депутатите в Парламента, дали ще се забележи някаква разлика – било то в законотворчеството, стопанската система и реда в БГ, било то във футболното качество?

Второ – абе, на параолимпийските игри имаше ли футбол…? За един народен тим питам…

Трето – какъв брой ли обществено ангажирани девойки, неотдавна отделили се от родното земеделие, са тръпнели в очакване и лутали се в опитите си да познаят пред/в кое заведение футболистит… по този начин де – тия, дето търчаха по „ Васил Левски “ – ще отбележат… своето наличие на терена, че да могат да се отзоват при тях,за да ги утешат?

И да паднем, и да бием…



В друга вест по тематиката: от БФС разпространиха пресрелийз, в който изясняват на англоговорящите посетители на столицата, че почитателите не скандират това, което всички са си помислили: „ Българи, you Nazi! “, а в действителност: „ Българи, юнаци! “ В резултат – от английското посолство успокоиха всички техни сънародници – ветерани от Десанта в Нормандия (които са изгубили бас и са се озовали в България).

Както и да е – би трябвало да се означи, че Косово е един стабилен противник, само че освен това. Косово е и един непредвидим и загадъчен противник, най-много, тъй като съвсем никой не е чувал за тях и хората не бяха доста сигурни дали там се играе футбол, като цяло. Освен това и футболистите са с неразбираемо минало – нито един от тях не е почнал кариерата си в Косово, защото… ами тъй като, когато са почвали кариерата си, не е имало Косово. Мъгла ни е тая работа нещо…

***

Като стана дума за експерти и професионализъм…

„ Терориста “ от Пловдив – оня 16-годишният бомбаджия, който е бил изловен от спецчастите… или не беше изловен от спецовете… каква беше там работата? А, родителите му го издали, щото се разтревожили, че му хлопа дъската и потърсили помощ. Така де, все тая – пишеме го на сметката на спецовете. Та, към този момент няколко дни не стопират медии, спецове, психолози, целокупните безделници да си упражняват крошетата на него. Шоу да става.

И името му разкриха, и следствената загадка (която другояче пазят от публицистите като злато, стига да няма пиар за раздухване и фукня), и лекарската загадка нищо, но нищо не значи – психо докторът си направи реклама, каквато никакви пари не могат да купят, изтъпани се и „ проговори “ по случая, закопа пациента си.

А че пациентът е бил 16-годишна шматка, с разцентрована глава, който явно е имал потребност от помощ…? Това са глупави детайлности, нали към този момент му залепихме етикета „ терорист “, „ ислямист “!

Ако не го претрепем него, кой тогава? Корупцията, мутрите, корумпираните служители, крадливите компании с публичните поръчки на мафията ли? Я, зае*и ти тая работа… тия бият. Тоя пикльо е беззащитен, та беззащитен – в случай че на него не му се утепаме, на кой!

И най-важното е, че с тоя цирк направихме по този начин, че в никакъв случай, но в никакъв случай повече родители, забелязали нещо неправилно в държанието на детето си, да не търсят помощ от страната! Така ги наплашихме, че ще предпочетат да си траят и откакто бомбите гръмнат. Щото другояче единствено ще ни товарят специалистите и „ експертите “ с работа. А те не обичат…

„ Професионалният “ „ психолог “ сложи голям брой въпроси пред нас, като най-много: кое в неговия случай си заслужава кавичките повече - „ професионален “ или „ психолог “?

Като цяло обаче казусът ни наведе на мрачната мисъл, че дюнерджийниците към този момент не са стожер и поръчител на мира…

***

Докато сме на тематиката с децата…

От група-инициатива против Стратегията за детето скочиха против Агенцията за протекция на детето, която явно краде деца, за да… по какъв начин беше? – „ с цел да могат да получат някой лев “…

„ Обосновано! “, какво да ви кажа!

Тя организацията баш, но тъкмо по този начин се финансирВа и баш по този начин ония ми ти хрантутници там гепат кинти! Takae!!11!! Vqrnoe!!!11!1 4esna duma, ei s dve ratce sa krystq!!..

Пък един някогашен парламентарен арбитър (наред с безчет други експерти) им сподели: „ Общественото мнение се манипулира с тематиката за тактиката за детето. Няма нищо правилно в обществените изказвания, че страната ще лишава деца. Законопроектите, по които работя, слагат детето преди всичко. Същата операция се случи и с Истанбулската спогодба. Обясняваше се, че ще би трябвало да легализираме еднополовите бракове, а в една католическа Полша и Италия утвърдиха Истанбулската спогодба и никой там не е легализирал гей браковете. Големият проблем не е в тактиката за детето, а в това, че няма деца “.

(#OhShit…)

Но, тъй като не мога, не… просто не мога да изразя аз с думи какво отвращение се напира у мене… ще употребявам да изтъквам един четец:

„ Не мога да виждам и не желая да чувам,,специалисти ",които с лека ръка подценяват джендър-идеологията на Истанбулската спогодба...!А видите ли-проблемът бил не в конвенцията,а че няма деца...?!Ами дайте тогава и едната шепа дечица,които са ни останали да ги...,,оджендърим "...?! “

Драгият четец малко е омешал спогодба, тактика, па джендър, па деца… само че нищо – значимо е, че е идеологически вярно начетен! Ай, сиктир джендрове такива!

За да няма джендросване, аз предлагам… като в Северна Корея! „ Деца гледат обществени изтезания в КНДР “! Така се пораства вярно и анти-джендър!

Интересно е, че преди няколко дни от общественото министерство се разсъниха и се включиха по тематиката.

„ Министерството на труда и обществената политика остро възразява против манипулативните изказвания и погрешните тълкования в обществените мрежи, че от 1 януари 2020 година ще влязат в действие законодателни промени, с които ще се даде опция „ да се лишават деца в границите на 24 часа без правосъдна заповед по анонимни сигнали “.

Демек…? Социалното министерство опровергава клюки за лишаване на деца без съд?

А-а-а-а! Тия може и да ни будалкат! Даже най-вероятно ни будалкат!

Но най-малко отново се сетихме, че я имаше едно време тая Стратегия, тъй като с изключение на умпа-лумпите, които провеждат митинг против нея, никой към този момент не я помни – погребахме я, изядохме ѝ житото на 40 дни, забравихме я и тогава общественото се включи.

Чудя се кой заслужава повече хвалба за „ реакцията “ си… за „ реактивността “ си напряко – общественото министерство или умпа-лумпите, дето излизат на митинги против нещо заровено?

Погребано с все вярата ни за нормализиране на климата… или най-малко за преход от „ дебилно “ в „ малко по-малко дебилно “.

Предполагам и двете заслужават.

След като от общественото министерство опровергаха изказванието, че ще крадат деца от беге родителите, с цел да зареждат пазара на деца в Норвегия, който, както знаем, се разраства с цялостна мощ – от земеделското министерство пък опровергаха и слуховете, че пускат социална поръчка за развъждане на марихуана и макове, а от здравното опровергаха, че в „ Пирогов “ и на Четвърти километър практикуват евтаназия на пациенти без здравни осигуровки.

Спете умерено!

И за край (обещавам!) по тематиката с децата:

„ Децата [в детските градини] няма да могат да хапват и морски блага, като миди, раци и калмари, защото ще се позволява само потреблението на риба “.

Какви са тия тъпотии, запитвам аз! Как ще лишавате подрастващите от това да хапват калмари, раци, омари? Какво следва? И черния хайвер ли да забранят?!

Как ще порастват тези деца? Горкото ново поколение… ще пораства без това, което ние ежедневно имахме.

***

И за край, въодушевени от тематиката за децата, вдетинените и детинщините – би трябвало да обърнем внимание и на следното:

Паргов: „ Нинова хвърли партията в безпорядък и в този момент се чудим какво да вършим на 16 юни “. По думите му никой не е желал оставката на Нинова, а тя е драматизирала.

(#DramaQueen)

Калоян Паргов сподели и друго пред камерите, сподели, че моделът „ Радев “ е проработил и сработил доста добре и по тази причина ще повторят с опит да създадат Мая Манолова кмет на София, както са създали Радев президент.

Тихо бе, Калояне… нали се бяхме разбрали да го пишеме Радев „ самостоятелен “ и „ надпартиен “… ма, четете ги тия опорни точки, защо си играем да ги пишеме, да му се незнае!
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР