След вчерашния изпит пред Висшия съдебен съвет противниците на Иван

...
След вчерашния изпит пред Висшия съдебен съвет противниците на Иван
Коментари Харесай

Филчев: Гешев е self-made man

" След вчерашния изпит пред Висшия правосъден съвет съперниците на Иван Гешев се разочароваха. Повечето евентуално се срамят от себе си, поради незаслужените обиди, с които се нахвърлиха против него. Гешев не се провали. Той се показа ослепително. Това разяснява някогашният обвинител №1 проф. Никола Филчев пред организация " Блиц ".

Според него Иван Гешев е посочил няколко значими качества. " Първо, надълбоко почитание към закона и правата на жителите. Второ, чудесно познаване на наказателното правораздаване и неговите конституционни основи. Трето, здрава логичност, която е добита в живата битка с престъпността, а не по кабинетите, посредством писане на „ материали за шефа “ и интриги с кафета. Четвърто, неотстъпчивост към престъпността и правата на жителите. Пето, увереност, че единствено взаимоотношението сред правозащитните органи, при строго съблюдаване на разделянето на управляващите, води до триумф в противодействието на престъпността. Шесто, здрави нерви и самоконтрол, макар неоснователните нападки и обидни квалификации ",  коментира в детайли Никола Филчев.

И акцентира: " Всички тези качества ми дават съображение да имам вяра, че Иван Гешев ще бъде сполучлив основен прокурор. Нещо повече – най сполучливия основен прокурор след прехода от 1990 година. Доказателство за това е неговият витален път и професионална кариера. Той не е израснал по кабинетите, посредством подмазване на шефа и секрети, подмолни сделки с значими посолства, - както някои безпринципни кариеристи. Гешев се е основал в действителна битка с престъпността - като чиновник на Министерство на вътрешните работи, следовател и прокурор. Той е един self-made man – самонаправил се човек ".  

Бившият основен прокурор отдели внимание и на мненията, които съпътстваха Гешев преди и след номинацията му за обвинител №1. " Гешев явно дължи доста на тези сътрудници, които през цялата акция бяха един до друг с него и го подкрепяха с думи и каузи. На добър път, господин основен прокурор. Не забравяйте, че над основния прокурор е единствено законът и правата на жителите ", прикани го проф. Филчев.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР