След въоръженото бягство на двамата опасни рецидивисти от Софийския централен

...
След въоръженото бягство на двамата опасни рецидивисти от Софийския централен
Коментари Харесай

Няма следа от избягалия затворник от Пловдив

След въоръженото бягство на двамата рискови рецидивисти от Софийския централен затвор престъпник избяга и от общежитие към Пловдивския затвор. Повече от 42 часа няма диря от 42-годишния Георги Танчев, по-известен като Жоро Манджата.
 
Полицията е вдигната на крайник и продължава да го търси.
 
Танчев е бил наказан на една година затвор за владеене на опиати. Преди това е бил осъждан неведнъж за същото. Сега излежавал наказването си при общ режим в общежитие от открит вид и преди ден бил изпратен на работа в мандра в Пловдив. Още след първия си работен ден обаче Жоро Манджата не се прибрал в затворническото общежитие и е разгласен за общодържавно търсене.
 
" Целият този случай демонстрира за следващ път, че обществото е доста едва осведомено с съществени правила на осъществяване на наказванията у нас. Затворническото общежитие от отворен вид не е точният смисъл на думата затвор. Режимът се дефинира с присъдата. Това не е бягство, а отклоняване от външен работен обект ", разяснява пред Народоосвободителна въстаническа армия зам.-министърът на правораздаването Николай Проданов.

" Настаняването на лишени от независимост в общежития от открит вид е авансово и съзнателно заложен риск, тъй като се търси баланс сред неизбежните отклонявания на такива лишени от независимост и нуждата тези хора, които съставляват ниска социална заплаха, да не се откъсват напълно от обществото. Опасността, когато един човек с ниска присъда попадне в затвор да се трансформира в по-сериозен нарушител, е голяма. Затова е този режим на работа без защита във външни работни обекти ", разясни Проданов.

" Според закона даже съществува опцията при избрани условия някои лишени от независимост да нощуват отвън региона на затворническите общежития ", добави той.
 
По думите му не би трябвало да се прави прилика с избягалите рискови пандизчии от Софийски централен затвор и " този трагичен наркоман ".
 
" Обиколени са заведения на територията на града и казина, само че към момента няма диря от него ", съобщи зам. районният прокурор на Пловдив Атанас Илиев. Той прикани всеки, който има данни за местонахождението му, да заяви на управляващите.
 
" Всички условия по отношение на настаняването му от началото на март до бягството му ще бъдат подробно тествани. Данните за правосъдното минало на лицето са от осъществени обири в интервала 1998-2011 година Дали ще има вътрешна инспекция в затвора зависи от администрацията. Според нашите пълномощия ще поставим старания да установим всички условия, касаещи съответния случай. Засега нашата предпочитана задача е да установим местонахождението на Танчев ", разясни Илиев.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР