След успешното стартиране на програма COSME COVID-19 и InnovFin COVID-19

...
След успешното стартиране на програма COSME COVID-19 и InnovFin COVID-19
Коментари Харесай

ОББ предлага JEREMIE Търговско финансиране COVID-19

След сполучливото пускане на стратегия COSME COVID-19 и InnovFin COVID-19 Обединена българска банка стартира предлагането и на новата гаранционна стратегия JEREMIE Търговско финансиране COVID-19. Споразумението сред банката и Европейския капиталов фонд (ЕИФ) ще подсигурява транзакции, отпуснати за финансиране на дребни, междинни и дребни междинни предприятия (с личен състав до 499 души) на стойност 170 млн. евро.

Новата стратегия дава опция за отчасти застраховане на предоставяни от ОББ банкови гаранции, акредитиви, общи предели за оборотни средства и издаване на банкови гаранции и/или акредитиви, заеми за оборотни средства, в това число овърдрафти и покупко-продажби по търговски вземания (факторинг) в евро, лв. и щатски долари, отпуснати до 31.03.2023 година със период до 60 месеца, само че не по-късно от 31.12.2025 година

Максималният размер на равнище договорка е 3 млн. евро за МСП и 1 875 млн. евро за дребни и междинни предприятия, като програмата ще подсигурява 80% от размера на заема. С JEREMIE Търговско финансиране COVID-19 ОББ предлага финансиране при преференциални ценови условия и облекчени условия за обезпеченост до 50% от размера на заема по дисконтирана стойност.

Програмата дава опция за рефинансиране на до 30% от размера на заема, като договорката не би трябвало да бъде обезпечена с различен финансов инструмент от ЕИФ. Това прави програмата отличаваща се спрямо предлаганите все още финансови принадлежности на Европейския капиталов фонд.

Параметрите по схемата ще се ползват до 31.03.2023 година без официални условия за доказване на влиянето на COVID-19 върху кандидатстващите предприятия.

„ Чрез партньорството ни с Европейския капиталов фонд продължаваме да поддържаме дребните и междинни предприятия в България в необикновената икономическа среда, подбудена от COVID-19. В днешния подтекст желаеме повече от всеки път да бъдем част от процеса по възобновяване и се веселя, че този инструмент е още един метод да реализираме тази цел. “, разяснява Петър Андронов, основен изпълнителен шеф на Обединена българска банка.

JEREMIE е самодейност на Европейската комисия и Европейския капиталов фонд, която съставлява абревиатура от “Съвместни европейски запаси за микро, дребни и междинни предприятия ”. Програмата е напълно ориентирана към финансиране и поддръжка на българските компании, като главната й цел е развиването на дребни и междинни предприятия.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР