След успешното реализиране на кампанията “Деца рисуват за деца през

...
След успешното реализиране на кампанията “Деца рисуват за деца през
Коментари Харесай

Сдружение “Маринела” и Светият Синод отново реализират “Деца помагат на деца” за Деня на детето

След сполучливото осъществяване на акцията “Деца рисуват за деца ” през 2018-та и извършената галерия с благотворителна цел - събиране на средства за онкоболни деца в България, съдружие “Маринела ” и Светият Синод още веднъж сплотяват старания.

На 1 юни от 18:30 ч. в конгресно лоби на хотел Marinela Sofia следва концерт на даровити деца и разкриване на нова галерия с лауреатски произведения от Националните състезания на БПЦ-БП " Възкресение Христово " и " Петдесетница - съшествието на Светия Животворящ Дух ". Средствата от продадените картини, още веднъж ще се дарят на деца със здравословни проблеми.
-->
На откриването на акцията ще участват Негово Високопреосвещенство Ловчанският митрополит Гавриил, член на Св. Синод на Българската Православна Църква-Българска Патриаршия и началник на Културно-просветния отдел при Св. Синод на БПЦ-БП; други духовници, публични гости-представители на държавни институции, преподаватели, родители, деца-лауреати на синодалния конкурс " Петдесетница - съшествието на Светия Животворящ Дух " - 2023 и предходните конкурсни издания на тематика " Възкресение Христово ".

В концерта ще се включи известният джаз артист Васил Петров, дружно с младите музиканти Никол Кисьова, Филип Донков, Валерия Стоянова и Ангел Ялъчков - лауреати на интернационалните и национални инструментални и вокални състезания.

Сдружение “Маринела ” е основано от бизнесдамата Маринела Арабаджиева, която стои зад построяването на площадка за деца с увреждания в Борисовата градина, организация на международно състезание по шахмат за незрящи, многочислени летни морски лагери за деца, лишени от родителска грижа, които в никакъв случай не са виждали морето, подкрепяла е гении в разнообразни сфери, както и с богатата си хотелска база е била великодушен хазаин и покровител на доста абитуриентски балове на децата от единственото учебно заведение за каменообработване в България в село Кунино.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР