След успешното разпространение на Chrome OS в персоналните компютри в

...
След успешното разпространение на Chrome OS в персоналните компютри в
Коментари Харесай

Chrome OS щурмува корпоративния пазар

След сполучливото разпространяване на Chrome OS в персоналните компютри в просветителния бранш, Гугъл се заема и с корпоративния.
Гугъл стартира да популяризира показаната през 2017 година версия Chrome Enterprise , която коства $50 годишно за един консуматор. Тази операционната система поддържа интеграцията с Microsoft Active Directory и други корпоративни системи за авторизация. Chrome Enterprise дава опция на систематичните админи централизирано да ръководят настройките на браузърите, принтерите, обновяванията, както и да обезпечават сигурността на компютрите благодарение на MDM системи от вида на VMware AirWatch.

Според медиите, Chrome Enterprise е в положение да помогне на фирмите в ръководството на няколко устройства, работещи под ръководството на Chrome Enterprise Chrome OS. Този артикул може да стане опция на Windows, изключително в секторите, където изключително внимание се обръща на намаляването на оперативните разноски.

През месец май тази година Acer показа своите първи компютри с Chrome OS за корпоративни клиенти. Това са преносимите компютри Chromebook Spin 13 и Chromebook 13.

DigiTimes означи, че Dell е излязъл на пазара на бизнес хромбуците още през 2015 година. А HP стартира продава сходно съоръжение през 2016 година. Но преди появяването на Chrome Enterprise, разпространяването на Chrome OS бе едва.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР