След успеха на проекта Арфата разказва, който през 2019-а изпълни

...
След успеха на проекта Арфата разказва, който през 2019-а изпълни
Коментари Харесай

Арфата разказва за втори път в Перото

След триумфа на плана " Арфата споделя ", който през 2019-а извърши до краен лимит литературния клуб " Перото ", тази година той има своето продължение на 22 януари от 19 ч. На сцената ще чуем арфистките Кохар Андонян и Илияна Селимска. Освен осъществявания на типичен арфи, във втория концерт ще бъдат включени и келтски арфи, които в последните години са извънредно известни. Отличават се с нежна, сходна на актуалната арфа мелодичност, само че по-тихо и с типичното за Ирландия звучене.

В програмата са планувани осъществявания, които обгръщат едни от най-стойностните творби за арфа: Б. Андрес - La Gimblette; обичайни ирландски пиеси; А. Ортис - " Habanera Gris ", " Merengue Rojo " и други

Арфистките са възпитанички на Националната музикална академия " Проф. Панчо Владигеров ", с доста концерти зад тила си, на родната и интернационалната сцена.

Билети за концерта може да бъдат купени на касите на Билетния център на НДК, онлайн на tickets.ndk.bg и на място, час преди събитието, на цена от 12 лева, научи ДУМА от Николета Николова.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР