След убедителната си победа на парламентарните избори, консервативната унгарска партия

...
След убедителната си победа на парламентарните избори, консервативната унгарска партия
Коментари Харесай

Веднага след победата: Орбан готви жесток удар срещу Сорос

След безапелационната си победа на парламентарните избори, консервативната унгарска партия „ Фидес ” си сложи нова цел – в най-кратки периоди да прокара законови промени, които съществено да лимитират опциите на гражданските организации в страната, оповестява „ Ройтерс ”.

„ След сформирането на Народното събрание в края на април, при започване на май можем да стартираме работа в полза на страната за пакета от закони против Сорос ”, съобщи представител на партията пред държавното радио през днешния ден.

Милиардерът от маджарски генезис Джордж Сорос, който финансира правозащитни организации и просветни и културни начинания по целия свят, е апетитен от премиера Виктор Орбан (самият той е някогашен стипендиант на Сорос – б.р.) и съидейниците му за „ проектант ” на огромен проект за ислямизацията на Европа благодарение на мигрантите от мюсюлмански страни.

Редица законови промени, подложени на критика в страната и на открито като стъпка към авторитаризъм, са обяснявани от „ Фидес ” точно със отбраната на християнската просвета на Унгария. Сорос и гражданските деятели, упреквани във връзки с него, настояват, че по техен адрес се приказват неистини, до момента в който се пробват да спасят страната от следващо попадане в лапите на авторитаризма.

Сега се обрисува всевъзможни външни дарения за Неправителствени организации бранша да бъдат облагани с 25-процентов налог и Министерството на вътрешните работи да получи правото да не разрешава сходни траншове с претекста за опасност за националната сигурност.

Това съществено ще затрудни работата на гражданските организации в изискванията на все по-голяма централизация на медийна и фирмена благосъстоятелност към ръководещата партия. Именно поради все по-трудното изложение на отзиви, разнообразни от това на Орбан, Организацията за сигурност и съдействие в Европа означи, че унгарците са имали опция да гласоподават за доста претенденти, само че в действителност не са имали избор.

Така Фидес ” евентуално ще има две трети от депутатските места (134 от общо 199), крайните националисти от „ Йоббик ” (които упорстват за преосмисляне на нацисткия интервал от историята на Унгария) ще са с 25 народни представители, а социалистите (по времето на които избухнаха куп корупционни кавги и по този начин в последна сметка дадоха подтик на Орбан – б.р.) – с 20.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР